درب اتوماتیک چیست؟

درب اتوماتیک چیست؟
مقالات

درب اتوماتیک، به دربی گفته می شود که با استفاده از حسگرهای حرکتی یا ریموت های کنترل، باز و بسته می شود. درب های اتوماتیک در جهت های مختلف حرکت می کنند و در مدل های متنوع ساخته می شوند. متریالی که برای ساخت این نوع درب ها به کار می رود، متفاوت است و بسته به اینکه از چه تکنولوژی برای تولید درب اتوماتیک استفاده می شود، یک نوع خاص از درب تولید می گردد.

فروش و نصب درب اتوماتیک توسط کارشناسان انجام می شود.

درب های متحرک فروشگاه ها، بانک ها، پارکینگ منازل ویلایی و مجتمع های مسکونی، مراکز خدماتی و بیمارستان ها، از جمله مکان هایی هستند که از درب اتوماتیک برای ورود و خروج، در آن ها استفاده شده است. اساس عملکرد این درب ها پیچیده نیست اما نصب سیستم هوشمند آن، به تخصص و مهارت فنی نیاز دارد. طبیعی است که خودتان به تنهایی قادر نخواهید بود یک سیستم درب اتوماتیک را با تمام تجهیزات الکترونیکی آن نصب کنید.

درب اتوماتیک فروشگاه از انواع درب اتوماتیک است.

فناوری عملکردی درب اتوماتیک

درب اتوماتیک بر اساس سه عملکرد فنی مکانیکی، هیدرولیکی و پنوماتیکی کار می کنند. در عملکرد مکانیکی، درب اتوماتیک توسط چرخ دنده و گیربکس به حرکت در می آید؛ درب اتوماتیک هیدرولیکی بر اساس تغییرات فشار سیالات و روغن عمل می کند و در مورد درب اتوماتیک پنوماتیک، فشار گازی، تعیین کننده حرکت درب می باشد. با توجه به نوع کاربری که در یک مکان بخصوص وجود دارد، از یکی از انواع درب های اتوماتیک فوق با فناوری نامبرده، استفاده می شود.

مطالعه بیشتر: کرکره آلومینیومی

تجهیزات فنی درب اتوماتیک

درب اتوماتیک از قسمت های مختلفی تشکیل شده است. نصب این نوع درب ها باید حتماً توسط افراد ماهر انجام شود. هر یک از قطعات الکترونیکی باید در محل مخصوص به خود قرار گیرند. به طور کلی اجزای اصلی درب های اتوماتیک عبارتند از:

• موتور الکتریکی

• برد الکترونیکی

• ریموت

• حسگرها – چشمی ها

• تجهیزات امنیتی

• چرخ دنده و گیربکس

• فلاشر

• قفل برقی و مکانیکی درب اتوماتیک

انتخاب و نصب هر یک از تجهیزات بالا بر روی یک درب اتوماتیک، به نوع و مدل درب بستگی دارد. درب اتوماتیک کشویی، دو لنگه، درب سکشنال، لولایی، زیر سقفی، صنعتی، گَردان، مثلثی و درب اتوکاتیک شیشه ای از مدل های متنوع و پرکاربرد درب های اتوماتیک هستند.

نقش و ضرورت وجود سنسورها در درب اتوماتیک

سنسورها یا حسگرها، اجزای اصلی درب های اتوماتیک هستند. حسگرها برای این نوع درب های هوشمند دارای مدل های مختلفی هستند که هر کدام، یک کاربری ویژه را در سیستم اتوماتیک ایجاد می کنند. انواع سنسورهای درب اتوماتیک عبارتند از:

*سنسور مایکروویو بازتابی: برای درب های اتوماتیک که عملکرد سریع و ایمن را طلب می کنند، نصب سنسورهای مایکروویو بازتابی توصیه می شود. این نوع حسگرها قدرت تشخیص بسیار بالایی دارند و به خصوص برای درب اتوماتیک شیشه ای به کار می روند.

*سنسورهای مادون قرمز (سنسورهای تشخیصی مادون قرمز): استفاده از سنسورهای مادون قرمز در نصب درب اتوماتیک، امکان تشخیص حرکت ها را در محدوده خاصی فرآهم می کند. مزیت اصلی این نوع سنسور، هماهنگی با تمام انواع درب های اتوماتیک است. سرعت عمل این حسگر بسیار بالا بوده و با نصب آن بر روی سیستم اتوماتیک، مصرف انرژی کاهش می یابد. حساسیت بالای این سنسور نسبت به حرکت در محدوده تشخیص آن، امنیت افراد را بالا می برد، به همین جهت این حسگر را جزو جدیدترین مدل های سنسور درب اتوماتیک قلمداد می کنند.

*سنسورهای ترکیبی: سنسورهای ترکیبی، همان طور که از نام آن ها مشخص است، ترکیبی از دو فناوری مادون قرمز و مایکروویو است. ایمنی بالای این سنسورها در هنگام برخورد درب اتوماتیک با اشیا، مهم ترین مزیت آن ها به شمار می رود. اگر جسمی به طور تصادفی در میان دو لنگه درب اتوماتیک قرار بگیرد، موقعیت جسم توسط این حسگرها شناسایی شده و از برخورد درب با مانع جلوگیری می شود.

*حسگرهای ترکیبی درب اتوماتیک با فناوری لیزری: میدان دید وسیع این سنسورها از مزیت برجسته آن ها است. این حسگر قابلیت تشخیص اشیاء را در محدوده خاصی دارد و از برخورد درب به اجسام جلوگیری می کند.

برای آشنایی با درب کرکره ای به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.

درب اتوماتیک برقی، محبوب ترین درب های اتوماتیک در بازار

استفاده از درب اتوماتیک که با تکنولوژی هیدرولیک و پنوماتیک کار می کند به دلیل وجود معایبی، منسوخ شده است. امروزه نوع درب اتوماتیک برقی که توسط موتورالکتریکی قوی باز و بسته می شود، رواج بیشتری یافته است. موتور الکتریکی که در این درب به کار می رود، نیروی لازم برای حرکت را به گیربکس منتقل می کند و سپس جک درب را به گردش در می آورد و در نهایت، درب اتوماتیک، باز و بسته می شود. نصب این نوع درب ها بسیار ساده است و توسط متخصصان فنی قابل اجرا می باشد.

در اتوماتیک

تصور کنید با دست‌های پر از وسایلی که خریداری کرده‌اید، وارد ساختمان می‌شوید، اما نیازی نیست تا برای باز کردن در، وسایل خود را زمین بگذارید. به محض نزدیک شدن شما به در اتوماتیک ساختمان، در باز می‌شود و شما وارد ساختمان می‌شوید. یا پس از یک روز کاری خسته‌کننده، با خودروی خود به خانه رسیده‌اید، اما نیازی نیست برای باز کردن در پارکینگ از آن پیاده شوید. با زدن ریموت کنترل، درب اتوماتیک پارکینگ باز می‌شود و شما خودرو را به داخل ساختمان می‌رانید. انواع درهای اتوماتیک زندگی ما را آسان‌تر کرده‌اند و امکانات مختلفی را در اختیار ما قرار داده‌اند. 

با ما در بررسی انواع درهای اتوماتیک و ویژگی‌های آنها همراه باشید. 

درب اتوماتیک

در اتوماتیک دری است که برای باز و بسته شدن نیازی به لمس شدن و استفاده از دستگیره ندارد. در واقع در پاسخ این پرسش که درب اتوماتیک چیست باید گفته شود درب اتوماتیک دری است که بدون دخالت دست باز و بسته می‌شود. درهای اتوماتیک شیشه‌ای با استفاده از حسگرهای حرکتی، نوری یا صوتی باز و بسته می‌شوند. انواع درب اتوماتیک فلزی هم با ریموت کنترل باز یا بسته می‌شوند.

درهای اتوماتیک که با ریموت کنترل باز و بسته می‌شوند، مناسب پارکینگ‌ها، سوله‌ها، فروشگاه‌ها و فضاهای دیگر مسکونی، تجاری و صنعتی هستند.

عملکرد درب اتوماتیک چیست؟

وقتی شما به نزدیک انواع در اتوماتیک شیشه‌ای می‌رسید، درها باز می‌شوند و پس از گذشتن شما از در، دوباره بسته می‌شوند. اما آیا تاکنون فکر کرده‌اید عملکرد این درها چگونه است؟ 
برای اینکه بدانید روش عملکرد درب اتوماتیک چیست باید حسگرهای این نوع درها را بشناسید. انواع درب اتوماتیک لوکس و معمولی از حسگرهای مختلفی استفاده می‌کنند. برخی از این حسگرها نوری هستند و برخی هم به حرکت یا به صدا حساسند. روش عملکرد حسگرهای نوری فروسرخ به این صورت است که وقتی شما جلوی در قرار می‌گیرید و باعث قطع بازتاب پرتو فروسرخ می‌شوید، در اتوماتیک نیز باز می‌شود. پس از گذر شما از در، پرتو دوباره بازتاب پیدا می‌کند و در بسته می‌شود. این حسگرها به‌طور معمول در بالای درهای شیشه‌ای قرار گرفته‌اند.

درب اتوماتیک لوکس

برتری‌های استفاده از انواع درب اتوماتیک لوکس یا معمولی در ساختمان‌‌ها بسیار است و از میان آنها به گزینه‌های مختلفی می‌توانیم اشاره کنیم:
1- بهینه‌سازی مصرف انرژی:
از مهم‌ترین دلایل استفاده از درهای اتوماتیک، صرفه‌جویی در مصرف انرژی است. این درها فقط در زمان گذشتن افراد باز می‌شوند و در زمان‌های دیگر بسته هستند. پس در فصل‌های مختلف، خنکی یا گرمای هوای داخل سازه را حفظ می‌کنند و در مصرف انرژی صرفه‌جویی می‌کنند.
2- طراحی بر اساس بزرگی ساختمان:
درهای سنتی اندازه‌های نسبتا ثابتی دارند و نمی‌توان آنها را در هر اندازه‌ای تهیه کرد. از برترین ویژگی‌های انواع درب اتوماتیک لوکس و معمولی آن است که می‌توانند در هر اندازه‌ای تهیه شوند. این نکته برای ورودی سازه‌های بزرگ تجاری و صنعتی دارای اهمیت بسیار است.
3- زیبایی بیشتر ساختمان:
در کنار اینکه کارایی درب اتوماتیک چیست؟ زیبایی آن هم مطرح می‌شود. درب اتوماتیک لوکس و لاکچری ساختمان شما را هم زیباتر جلوه می‌دهد و بر قیمت آن می‌افزاید.
4- جلوگیری از ورود گردوغبار:
از دیگر برتری‌های انواع در اتوماتیک، جلوگیری از ورود گردوغبار به داخل سازه است که به پاکیزه‌تر ماندن هوای داخل ساختمان کمک می‌کند.
5- تامین نور طبیعی ساختمان:
یکی از مهم‌ترین برتری‌های استفاده از درهای اتوماتیک شیشه‌ای، تامین نور در فضای داخلی ساختمان است. فرقی نمی‌کند فضای مورد نظر شما مسکونی باشد، یا اداری و تجاری. در هر صورت نیاز به نوری دارد که این درها آن را به بهترین شکل تامین می‌کنند.
قیمت درب اتوماتیک کرکره ای به نوع، ابعاد و سایر عوامل بستگی دارد.

درب اتوماتیک و انواع آن

در اتوماتیک گردان

درهای گردان نظم بیشتری در محیط‌های شلوغ و پررفت‌وآمد ایجاد می‌کنند. درب اتوماتیک لوکس و درب اتوماتیک گرد بهترین نوع درهای اتوماتیک برای سینماها، بیمارستان‌ها، فرودگاه‌ها و مراکز بزرگ و لوکس خرید هستند. 

در اتوماتیک شیشه‌ای تلسکوپی

درب اتوماتیک تلسکوپی مجموعه‌ای از درهای شیشه‌ای با پهنای کم است که به‌صورت چند لته اسلایدی ساخته می‌شود. اگر برای مکان پررفت‌وآمد نیاز به درهای اتوماتیک دارید، درهای تلسکوپی بهترین نمونه برای شما به شمار می‌روند. برای اینکه بدانید عملکرد این نوع درب اتوماتیک چیست؟ باید کارکرد لته‌های این نوع درها را بشناسید. لته‌های این درهای تلسکوپی می‌توانند فقط به یک طرف یا هر دو طرف باز و بسته شوند.
از خصوصیات درب‌های اتوماتیک تلسکوپی به موارد مختلف دیگری می‌توانیم اشاره کنیم:
* مناسب فضاهایی با پهنای کم هستند.
* از سیستم هوشمند ضدبرخوردی در آنها استفاده شده که مناسب استفاده در مکان‌های پررفت‌وآمد مانند فرودگاه‌ها، مراکز تفریحی، تجاری و... هستند.

در اتوماتیک شیشه‌ای منحنی

درهای اتوماتیک منحنی ازشیشه‌هایی ساخته شده‌اند که در کوره‌های مخصوص، و در فشار و حرارت به شکل قوس‌دار درآمده‌اند. زیبایی این نوع درهای شیشه‌ای که قاب فلزی دارند، بسیار چشمگیر است. برخی از انواع این مدل درب اتوماتیک لوکس، نیم‌دایره‌ای و برخی دیگر دایره کامل هستند. درباره اینکه نحوه کارکرد این نوع درب اتوماتیک چیست؟ باید بگوییم که ریل‌های این درها به شکل دایره کامل یا نیم‌دایره هستند. لنگه‌های مختلف درهای منحنی به سادگی بر روی ریل‌ های منحنی آن حرکت می‌کنند و فضای زیادی برای حرکت افراد پدید می‌آورند. درب ریلی برقی بر روی ریل حرکت می کند.
این نوع درهای اتوماتیک مناسب سازه‌های لوکس و لاکچری هستند و ویژگی‌های مختلفی دارند:
* روش ساخت این نوع درها و حرارت بالایی که در کوره‌ها می‌بینند، باعث می‌شود تا مقاومتشان در برابر ضربه و تغییرات دمایی بسیار زیاد شود.
* انحنای درب اتوماتیک لوکس منحنی باعث می‌شود تا فضای بیشتری برای آمدوشد به داخل و خارج ساختمان فراهم شود.
* درب اتوماتیک منحنی می‌تواند یک یا دو لت متحرک داشته باشد.
* این نوع درب‌های اتوماتیک امکان استفاده از سقف‌های شیشه‌ای را هم در اختیار شما می‌گذارند که فضا را بسیار شیک‌تر و لاکچری‌تر می‌کند.

در اتوماتیک شیشه‌ای مثلثی

در اتوماتیک شیشه‌ای مثلثی یکی دیگر از انواع درب اتوماتیک لوکس است. درب اتوماتیک مثلثی در واقع از دو در تشکیل شده که به‌صورت مثلثی کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند. درب شیشه‌ای مثلثی برای ساختمان‌هایی مناسب است که زاویه شکسته دارند و نیاز است تا با استفاده از این نوع درهای لوکس، زاویه‌دارتر جلوه کنند. اما درباره اینکه عملکرد این نوع درب اتوماتیک چیست؟ باید بگوییم که درهای مثلثی شیشه‌ای دارای دو لته هستند که هریک می‌توانند ساکن یا متحرک باشند. 
از دیگر ویژگی‌های در اتوماتیک مثلثی به موارد مختلفی می‌توانیم اشاره کنیم:
* درب اتوماتیک لوکس مثلثی از بهترین درهای اتوماتیک مناسب کنج و نبش ساختمان است.
* درب اتوماتیک مثلثی یا زاویه‌ای نمایی زیبا و متفاوت به سازه می‌دهد و آن را لوکس و لاکچری نشان می‌دهد.
* در توضیح اینکه کارکرد این نوع درب اتوماتیک چیست؟ بهتر است بگوییم این نوع درها شبیه درب اتوماتیک کشویی هستند، اما ظاهری متفاوت با آنها دارند.

در اتوماتیک شیشه‌ای تاشو

درب شیشه‌ای تاشو یکی دیگر از انواع درب اتوماتیک لوکس است. بهترین توضیح برای اینکه بگوییم این نوع درب اتوماتیک چیست؟ آن است که این نوع درها در زمان باز شدن، تا می‌خورند. این نوع درها یکی از بهترین انتخاب‌ها برای فضاهای کوچک به شمار می‌روند. 

درب اتوماتیک فلزی

همه انواع در اتوماتیک که پیش از این به آنها اشاره شد، شیشه‌ای هستند. اما درهای اتوماتیک زیادی هم وجود دارند که از فلز ساخته شده‌اند. کاربرد این نوع درهای اتوماتیک بیشتر در ورودی پارکینگ ساختمان‌ها است. در واقع فرقی نمی‌کند ساختمان مورد نظر مسکونی، تجاری، اداری، صنعتی یا هر نوع سازه دیگری باشد. در هر صورت یکی از این درهای اتوماتیک فلزی در ورودی پارکینگ سازه‌ها خودنمایی می‌کند.
برای آشنایی با درب اتوماتیک صنعتی به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.

درب اتوماتیک و کاربردهای آن

کاربرد درهای اتوماتیک بسیار زیاد است:
* انواع درب اتوماتیک بهترین گزینه‌ها برای استفاده در مکان‌هایی هستند که رفت‌وآمد زیادی در آنها جریان دارد. فضاهایی مانند بانک‌ها، سازمان‌های دولتی و خصوصی، وزارتخانه‌ها و مجتمع‌های بزرگ مسکونی که رفت‌وآمد آنها زیاد است.
* در ورودی خانه‌های بزرگ و لوکس که حد فاصل حیاط و داخل ساختمان است.
* در ورودی پارکینگ همه ساختمان‌های اداری، تجاری، مسکونی و...
* ورودی سوله‌ها و ساختمان‌های صنعتی.

در اتوماتیک و اجزای تشکیل‌دهنده

درهای اتوماتیک از بخش‌های مختلفی تشکیل شده‌اند:
1- کنترل‌کننده اصلی:
مرکز فرماندهی یک درب اتوماتیک لوکس یا معمولی، کنترل‌کننده آن است. این بخش از درهای اتوماتیک فرمان باز یا بسته شدن در را صادر می‌کنند.
2- سنسورها یا حسگرها:
بخش دیگر هر در اتوماتیک سنسورها یا حسگرهای آن است. چند نوع حسگر در ساخت درهای اتوماتیک مورد استفاده قرار می‌گیرد. با توجه به اینکه حسگر درب اتوماتیک چیست؟ سیستم باز یا بسته شدن درها مشخص می‌شود. برای مثال درهایی که مجهز به سنسورهای نوری هستند، قطع و وصل شدن پرتوهای نوری باعث می‌شود تا کنترل‌کننده مرکزی دستور باز و بسته شدن درها را صادر کند. 
3- موتور:
موتور در اتوماتیک بخش دیگری از آن است که قدرت باز و بسته شدن درها را ایجاد می‌کند و باعث می‌شود تا آنها روی ریل‌ها به حرکت دربیایند. 
4- ریل‌ها:
ریل‌ها بخشی هستند که درها روی آنها به حرکت درمی‌آیند.
5- آویز در:
آویز در برای آویزان کردن لنگه‌های متحرک در مورد استفاده قرار می‌گیرد.
6- تسمه:
تسمه‌ها کمربندهایی برای انتقال قدرت کششی درها هستند.
سخن پایانی:
بهره‌مندی از در اتوماتیک فقط به‌دلیل زیبایی و راحتی آن صورت نمی‌گیرد. انواع درب اتوماتیک لوکس و غیرلوکس لازمه زندگی امروز مردم دنیا است. تا چند سال پیش مجتمع‌های تجاری درهای نرده‌ای فلزی داشتند و همین مسئله موجب می‌شد تا فضای داخل مجتمع در تابستان‌ها بسیار گرم، و در زمستان‌ها سرد باشد. 
اکنون بهره‌مندی از انواع درهای اتوماتیک علاوه بر اینکه فضای داخل مجتمع‌های تجاری را دور از گردوخاک نگه داشته، در حفظ دمای مناسب آنها هم موثر بوده است. در واقع باید گفت بهره بردن از انواع درهای اتوماتیک زندگی را برای مردم آسان‌تر و کم‌هزینه‌تر کرده و در زیبایی سازه‌ها هم نقش پررنگی داشته است.
درب اتوماتیک سکشنال از دیگر انواع درب اتوماتیک است.
مقالات
مقالات مرتبط
درب اتوماتیک پارکینگی

1397-04-20 04:14

ریشه/مقالات

درب اتوماتیک پارکینگی

درب اتوماتیک شیشه ای ریلی

1397-04-20 04:21

ریشه/مقالات

درب اتوماتیک شیشه ای ریلی

درب اتوماتیک سکشنال

1397-04-20 04:26

اسلایدر/ریشه/مقالات

درب اتوماتیک سکشنال

نحوه نصب درب اتوماتیک

1397-04-20 04:31

ریشه/مقالات

نحوه نصب درب اتوماتیک

نظرات کاربران
نظر خود را ثبت کنید
محصولات
محصولات مرتبط