تفاوت دوربین مداربسته AHD و IP

تفاوت دوربین مداربسته AHD و IP
مقالات

انواع دوربین های مدار بسته به دو دسته دوربین های آنالوگ (AHD) و دیجیتال (IP) دسته بندی می شوند. دوربین مدار بسته دیجیتال، رایج ترین نوع دوربین ها هستند که برای نظارت و کنترل اماکن مختلف به کار می روند. در این مطلب قصد داریم تفاوت دوربین مداربسته AHD و IP را بیان کنیم. نصب این دوربین ها برای بسیاری از اماکن اداری و تجاری اهمیت زیادی دارد و به همین دلیل انتخاب یک دوربین مناسب باید با دقت و حساسیت بیشتری صورت گیرد.

درباره ویژگی ها و قابلیت های دوربین مداربسته IP

دوربین مدار بسته دیجیتال، از امواج دیجیتالی برای ثبت، ضبط و انتقال تصاویر و داده ها استفاده می کند. انتقال تصاویر، تحت بستر شبکه های اینترنت انجام می شود. انتقال بر مبنای امواج دیجیتال این نوع دوربین ها موجب شده است مورد توجه کاربران زیادی قرار گیرند. کیفیت بالای تصاویر، حداقل سیم کشی برای نصب سیستم مدار بسته، امکان ارتباط با امنیت و کیفیت بالای ارسال تصاویر به صورت بی سیم، تنها بخشی از مزیت های دوربین مدار بسته دیجیتال هستند.

به واسطه تجهیزات پیشرفته دوربین مدار بسته IP، قیمت این دوربین ها بالاست. از سویی دیگر، به دلیل وابسته بودن عملکرد این دوربین به شبکه، پهنای باند آن ها محدود است. در بازار تجهیزات مداربسته، دوربین مدار بسته دیجیتال با نام "IP Camera" نیز شناخته می شوند. این دوربین ها از طریق شبکه های اینترنت داخلی به شبکه جهانی متصل می شوند و کنترل آن ها به راحتی انجام می پذیرد.

شیوه ثبت تصاویر، مهم ترین تفاوت دوربین مداربسته AHD و IP

تمام مدل های سیستم های مدار بسته AHD و IP برای ثبت تصاویر دریافتی از دوربین مدار بسته، به دستگاه ضبط تصاویر نیاز دارند. دستگاه های DVR و NVR دو نوع از این دستگاه ها هستند که هر کدام برای نوع خاصی از دوربین به کار می روند. DVR، مخصوص دوربین های آنالوگ یا AHD است؛ دستگاه NVR، یک دستگاه ثبت تصاویر دیجیتال است و برای دوربین های مدار بسته IP به کار می رود. این دستگاه می تواند ارتباط شبکه ای را برای دریافت و ارسال تصاویر ایجاد کند.

اگر قرار است یک دوربین مداربسته در مکانی نصب شود که از نظر نظارتی اهمیت زیادی دارد، دوربین های IP برای این کار مناسب هستند؛ اما اگر می خواهید هزینه کمتری خرج کنید و تصویربرداری را به صورت معمولی انجام دهید، دوربین مداربسته آنالوگ را باید تهیه کنید.

امنیت بالای انتقال تصاویر، مزیت اصلی دوربین مداربسته IP نسبت به دوربین AHD

امنیت سیستم های مدار بسته دیجیتالی بسیار بالا است. در کلیه مراحل نصب و راه اندازی دوربین مدار بسته دیجیتال از کدها و رمزهای مخصوص به دوربین استفاده می شود. بنابراین دسترسی به آن ها برای افراد متفرقه امکان پذیر نیست. دوربین های مداربسته آنالوگ نویزپذیری زیادی دارند و الزاماً تصاویر واضحی را ارسال نخواهند کرد.

مشکلات اصلی نصب دو نوع دوربین مداربسته AHD و IPدر یک سیستم نظارتی

یک سوال بسیار مهم در مورد نصب انواع دوربین مدار بسته در مکان های وسیع مانند کارخانه ها و صنایع مطرح است؛ آیا می توان دوربین های آنالوگ و دیجیتال را با هم در یک سیستم مدار بسته استفاده کرد؟ برای پاسخ دادن به این سوال باید تجهیزاتی را که برای نصب و راه اندازی هر یک از این سیستم ها مورد نیاز است بررسی کرد.

به طر کلی استفاده از دو نوع مختلف دوربین مداربسته با عملکرد متفاوت در یک سیستم، بستگی به شرایط دارد؛ اما از دید کارشناسی، اجرای این روش در سیستم های مدار بسته توصیه نمی شود. دلیل آن هم بسیار واضح است. نوع دستگاه های ضبط تصاویر که برای سیستم های آنالوگ و دیجیتال استفاده می شوند، با یکدیگر متفاوت هستند. اگر بخواهید هر دو نوع دوربین را در سیستم نظارتی خود قرار بدهید، باید برای هر یک از دوربین ها دستگاه ضبط تصویر جداگانه ای در نظر بگیرید. این کار هزینه های شما را بسیار افزایش خواهد داد. از طرف دیگر، افزایش تجهیزات الکترونیکی در سراسر یک سیستم مدار بسته، باعث به وجود آمدن نویز زیاد در تصاویر خواهد شد.

افزایش تعداد دستگاه های الکترونیکی در یک سیستم ویژه، موجب ایجاد سیگنال های اضافی می شود لذا، استفاده از یک سیستم کنترلی یکنواخت و یکپارچه، از لحاظ عملی و راندمان تصویربرداری بسیار مناسب تر است. بنابراین باید حتی الامکان از نصب دو نوع دوربین آنالوگ و دیجیتال با هم در یک سیستم جداً خودداری کرد.

مقالات
مقالات مرتبط
انواع دوربین مداربسته AHD

1397-04-20 04:35

ریشه/مقالات

انواع دوربین مداربسته AHD

دوربین مداربسته AHD چیست؟

1397-04-20 04:58

ریشه/مقالات

دوربین مداربسته AHD چیست؟

مزایای دوربین مداربسته AHD

1397-04-22 22:32

ریشه/مقالات

مزایای دوربین مداربسته AHD

نظرات کاربران
نظر خود را ثبت کنید
محصولات
محصولات مرتبط