جک اتوماتیک ریلی

جک اتوماتیک ریلی
مقالات

جک اتوماتیک ریلی یکی از قطعات لازم برای نصب انواع درب ریلی اتوماتیک است. درب های اتوماتیک ریلی یا کشویی، بیش از حدود 50 سال است که در ساختمان ها نصب می شوند و هر روزه با پیشرفت تکنولوژی و فناوری های صنعت ساختمان و تجهیزات الکترونیکی، استفاده از این درب ها مورد استقبال مهندسان زیادی قرار می گیرد. آسایش، امنیت و راحتی برای ورود و خروج ساختمان ها توسط انواع درب اتوماتیک فرآهم می شود.

لنگه های موازی درب های اتوماتیک ریلی چه به صورت تک لنگه باشند و چه به شکل دو لنگه نصب شوند، برای حرکت کردن به نیروی زیادی نیاز دارند. موتور الکتریکی این نیرو را برای آن ها تأمین می کند. وجود جک اتوماتیک ریلی برای تمام مدل های درب اتوماتیک لازم است؛ اساس عملکرد جک بر مبنای حرکت مکانیکی بر روی تجهیزات مخصوص می باشد.


آشنایی با اجزای یک جک اتوماتیک ریلی

دروازه های اتوماتیک، درب ریلی، درب های اتوماتیک پارکینگ ها و مواردی از این قبیل، اغلب وزن های زیادی دارند که موتور برقی تنها قادر است بخشی از نیروی لازم برای به حرکت در آوردن لنگه ها درب را تأمین کند. جک اتوماتیک ریلی به کمک گیربکس، موتور را در تأمین نیروی محرکه آن یاری می رساند. حرکت به صورت افقی در یک جهت یا دو جهت، توسط جک اتوماتیک ریلی آسان تر خواهد شد.

برای اینکه جک اتوماتیک ریلی بتواند به درستی عمل کند، باید یک مسیر عبور مشخص و ثابت برای آن نصب شود. ریل های فلزی برای این کار طراحی شده اند و مسیر حرکت جک را هموار می سازند. جک اتوماتیک ریلی به واسطه چند غلتک در امتداد این ریل فلزی حرکت می کند.

جک اتوماتیک ریلی از سه قسمت مدار فرمان، موتور برقی و گیربکس تشکیل شده است. درب ریلی اتوماتیک که با استفاده از جک و گیربکس مکانیکی کار می کند، معمولاً با عنوان جک پارکینگی یا جک گیربکسی در بازار شناخته می شود و اساس عملکرد آن بر مبنای حرکت قطعات مکانیکی گیربکس است.

جک اتوماتیک ریلی به یک موتور الکتریکی متصل است که با ولتاژ خاصی کار می کند. چرخش چرخ دنده های موتور و حرکت گیربکس، موجب تحرک جک شده و درب اتوماتیک باز و بسته می شود. توانایی انواع جک ریلی برای به حرکت در آوردن لنگه های درب اتوماتیک ریلی به توان موتور و سیستم های مکانیکی آن بستگی دارد. در قسمت بعدی، انواع جک اتوماتیک ریلی را از نظر کارایی آن بررسی می کنیم.


مشخصات فنی انواع مدل های جک اتوماتیک ریلی

یکی از مزیت هایی که درب ریلی دارند، امکان تعویض لنگه ها یا نصب موتور برقی برای اتوماتیک کردن آن ها است. از طرفی دیگر، حداکثر وزن لنگه های درب بر روی ریل های فلزی که روی زمین نصب شده اند وارد می شود به همین دلیل، دوام و طول عمر کارکرد این درب ها در مقایسه با درب های قدیمی و لولایی بالاتر می باشد.

انواع جک اتوماتیک ریلی از لحاظ کاربردی به دسته های متنوعی تقسیم بندی می شوند. معمولاً بهترین نوع تقسیم بندی برای این تجهیزات بر اساس حداکثر وزنی است که می تواند از لنگه درب تحمل کند. به طور مثال، نوعی جک اتوماتیک ریلی قابلیت تحمل وزن 500 تا 900 کیلوگرم دارد و می تواند در هر ساعت تا 40 مرتبه باز و بسته شود.

نوع دیگری از جک اتوماتیک ریلی قابلیت تحمل حداکثر تا 1800 کیلوگرم وزن را داشته و در هر ساعت می تواند تا 70 مرتبه باز و بسته شود. این نوع درب ها مجهز به سیستم های حساس به مانع هستند و از سرعت مناسبی برخوردار می باشند.

در همین راستا، نوعی از جک اتوماتیک ریلی نیز وجود دارد که حداکثر توان تحمل آن، وزن حدود 800 کیلوگرم می باشد. این نوع جک ها قیمت کمتری داشته و در هر ساعت به میزان نامحدود باز و بسته می شوند. امکانات و ویژگی های تجهیزات لازم برای نصب درب ریلی نظیر جک اتوماتیک ریلی، عامل مهم در قیمت نهایی این محصولات هستند.

برای خانه های مسکونی با درب کوچک یا ورودی هایی که وسعت کمی دارند، درب های ریلی تک لنگه مناسب تر است و جک اتوماتیک ریلی که برای آن ها نصب می شود قیمت پایین تری داشته و به این ترتیب هزینه کمتری برای نصب این سیستم مورد نیاز می باشد. درب هایی که سنگین و دو لنگه هستند، جک اتوماتیک ریلی قوی تری نیاز داشته و گران تر می باشند.

مقالات
مقالات مرتبط
نحوه نصب درب اتوماتیک

1397-04-20 04:31

ریشه/مقالات

نحوه نصب درب اتوماتیک

درب اتوماتیک تلسکوپی

1397-04-22 22:41

ریشه/مقالات

درب اتوماتیک تلسکوپی

نصب درب اتوماتیک

1397-04-27 04:07

ریشه/مقالات

نصب درب اتوماتیک

آموزش نصب درب اتوماتیک

1397-04-27 04:13

ریشه/مقالات

آموزش نصب درب اتوماتیک

نظرات کاربران
نظر خود را ثبت کنید
محصولات
محصولات مرتبط