درب اتوماتیک بیمارستانی انواع مختلفی دارد که برای فضای بیمارستان با حساسیت های بالا طراحی شده است. درب اتوماتیک سبب می شود تا رفت و آمد در بخش های مختلف بیمارستان راحت تر صورت گیرد و نیازی به استفاده از دست برای باز و بسته کردن درب وجود نداشته باشد. از این رو این درب ها علاوه بر استفاده راحت می توانند برای جلوگیری از اشعه های مختلف در انواع دارای سرب نیز تولید شوند. همچنین در بخش هایی از بیمارستان هم درب هایی با ضریب ورود کم مورد استفاده قرار می گیرند. شما می توانید برای مشاوره خرید و سفارش انواع درب های اتوماتیک بیمارستانی با کارشناسان شرکت اشل تماس بگیرید.
درب اتوماتیک بیمارستانی چه خاصیتی دارند؟
درب های اتوماتیک که در بیمارستان ها استفاده می شود، انواع مختلفی دارند که برخی قابل استفاده در ساختمان های دیگر هم هستند ولی برخی مختص استفاده در بیمارستان هستند.
انواع در بخش های مختلفی مانند آی سی یو، بخش های رادیولوژی و دارای اشعه و ... قابل استفاده هستند. درب ها تنوع زیادی در باز و بسته شدن و لولاهای خود دارند.
یکی از خصوصیات درب اتوماتیک بیمارستانی داشتن لایه ای سرب در درون خود است که باعث می شود تا اشعه های مورد استفاده در رادیولوژی، رادیوتراپی و ... جذب شده و به بیرون منتشر نشوند. این درب ها در سایزهای مختلف بسته به فضای مورد استفاده سفارش داده شده و تولید می شوند.
یک سری از درب های اتوماتیک معمولی هم برای بخش های ورود و خروج مورد استفاده قرار می گیرند که دارای لولاهای مختلفی هستند.
انواع درب اتوماتیک بیمارستانی
دسته بندی های مختلفی از درب های اتوماتیک بیمارستانی بر اساس کارایی که این درب ها دارند صورت می گیرند. درب ها بر اساس مکانی که قرار است در آن تعبیه شوند می تواند متفاوت باشد. دسته بندی دیگر بر اساس نوع لولاها و نحوه باز و بسته شدن این درب ها است.
باز و بسته شدن درب ها به صورت کشویی، درب اتوماتیک کرکره ای و ... هستند که بیشتری درب هایی که در محیط های پر رفت و آمد و برای درب های ورودی مورد استفاده قرار می گیرند درب های اتوماتیک شیشه ای اسلایدینگ هستند. درب های اتوماتیک شیشه ای اسلایدینگ انواع مختلفی دارند که به صورت کشویی باز و بسته می شوند. این درب ها برای بخش های ورودی، درب های بخش های ICU, CCU و... مورد استفاده قرار می گیرند.
درب های اتوماتیک اسلایدینگ شامل موارد زیر هستند:
- - دارای دو لنگه ثابت و دو لنگه متحرک
- دارای دو لنگه متحرک
- دارای یک لنگه ثابت و یک لنگه متحرک
- دارای یک لنگه ثابت
با توجه به این که عرض بخش ورودی چقدر باشد، نوعی مناسب را در آن بخش جایگذاری می کنند. این نوع درب ها را می توان در هر جایی از بیمارستان و ورودی بخش ها مورد استفاده قرار داد.
انواع دیگری از درب اتوماتیک بیمارستانی برای بخش های مانند داروسازی و آزمایشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد. این درب ها ضریب نفوذ بسیار کمی دارند و به همین علت مانع ورود مواد ریز و گرد و غبار به این بخش های حساس می شوند.
درب های فلزی اتوماتیک که در بیمارستان ها مورد استفاده قرار می گیرند، به دلیل وزن بالایی که دارند باید از موتورهای قوی برای حرکت دادن آن ها استفاده شود.
همچنین میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره درب اتوماتیک شیشه ای نیز این مقاله را مطالعه نمایید.
مزیت های استفاده از درب اتوماتیک برای بیمارستان ها
با توجه به این که بیمارستان یک محیط حساس است و علاوه بر رعایت بهداشت در آن رفت و آمد زیادی از مردم در قشرهای مختلف صورت می پذیرد، باید سعی شود از ابزاری استفاده گردد که نیاز به استفاده از دست را کمتر کند. از این رو درب اتوماتیک بیمارستانی یک نیاز اساسی برای این محیط است. این درب ها علاوه بر این که در زمینه ی رعایت بهداشت مهم هستند، رفت و آمد را در بیمارستان که گاهی سرعت در آن ها بسیار مهم است نیز بهینه تر می کنند. در این موارد رفت و آمد بیماران نیز راحت تر صورت می گیرد.
استفاده از درب اتوماتیک در محیط های پر رفت و آمد مانند بیمارستان سبب می شود تا درب ها فقط در زمان لازم باز شوند و از هدر رفت انرژی نیز به مقدار زیادی صرفه جویی می شود.
این درب ها دارای سنسور هستند و با نزدیک شدن به آن ها به سرعت باز شده و عبور و مرور را راحت و سریع می کنند.
در بخش هایی مانند ICU, CCU که عبور افراد متفرقه ممنوع است می توان از درب اتوماتیک بیمارستانی یک طرفه استفاده کرد که فقط سنسور آن در یک سمت فعال باشد. از این رو هنگام ورود به این بخش ها نیاز به باز شدن از طریق دکمه یا کنترل است و عبور و مرور را می توان با آن کنترل کرد.
مطالعه بیشتر: درب کرکره ای
انتخاب، خرید و نصب درب اتوماتیک بیمارستانی و اسلایدینگ
معمولاً خرید لوازم و مصالح مورد نیاز برای بیمارستان به عهده ی بخش پیمانکاری این محیط ها است. انتخاب و خرید درب اتوماتیک بیمارستانی معمولاً در تعداد بالا سفارش و خرید می گردد. قبل از انتخاب درب ها کارشناس متخصص در این مورد بخش های مختلف را بررسی کرده و انواع درب های مورد نیاز را بر اساس نوع بخش و عرض ورودی مشخص کرده و سفارش می دهند.
بر اساس نوع درب اتوماتیک بیمارستانی که در موارد قبل بررسی شدند موارد متعددی انتخاب و خرید می شوند.
نصب درب اتوماتیک و اسلایدینگ که در قسمت های مختلف بیمارستان تعبیه می شوند معمولاً توسط شرکت ها و مراکز فروش این درب ها صورت می گیرد. به طور معمول هزینه نصب درب ها در صورتی که توسط متخصصین شرکت فروش انجام گیرد رایگان است و خدمات پس از فروش نیز به این مراکز ارائه می گردد.
بازرسی های دوره ای و تعمیرات این درب ها نیز برخی مواقع انجام می گیرد که معمولاً توسط تیم تأسیسات بیمارستان و در صورت لزوم صورت می گیرد.
خرید این نوع درب ها توسط مراکز تولید و فروش معتبر صورت می گیرد. انتخاب یک برند خوب در کارایی این محصولات تأثیر به سزایی دارد و اگر یک برند خوب و با کیفیت انتخاب گردد، بدون شک عمر کارکرد مفید این درب ها و کارایی مناسب آن ها بیشتر خواهد بود.
درب بیمارستانی از اقلام کاربردی و پرمصرف در میان نمونههای درب اتوماتیک است که با استقبال بالایی در مراکز درمانی روبروست. بهدلیل تردد شبانهروزی در بیمارستانها و لزوم مراعات نکات بهداشتی در چنین مراکزی، استفاده از درب اتوماتیک بیمارستانی ضمن کمک به تردد آسان، صرفهجویی قابل توجهی نیز در زمان خواهد نمود.
در نوشتار پیش رو به بررسی این موضوع و حواشی آن میپردازیم.
همچنین میخوانیم:
• آشنایی با انواع درب داخلی بیمارستانی
• از ویژگی و تنوع درب های اتوماتیک بیمارستانی چه میدانیم؟
• مزایای استفاده از درب اتوماتیک بیمارستان چیست؟
• از قیمت درب بیمارستانی و عوامل موثر بر آن چه میدانیم؟
با ما تا انتهای مطلب همراهی کنید.
درب بیمارستانی
بیمارستان از مکانهای پر رفت و آمدی است که تردد در هر ساعت از شبانه روز در آن جریان دارد.
از این رو وجود درب های اتوماتیک بیمارستانی که با این آیتم هماهنگی داشته و بتوانند این نیاز را بهخوبی تامین نمایند، بهجهات مختلف دارای اهمیت است.
بخشهای مختلف بیمارستانی با الزامات متنوع نیاز به درب داخلی بیمارستانی مختلفی نیز دارند.
درب های اتوماتیک بیمارستانی اغلب در بخش های مختلف و مراکز درمانی شامل اتاق عمل، آزمایشگاه، لابراتوار، رادیولوژی، بخش سی تی اسکن و سوانح سوختگی و بخشهای ویژه عکسبرداری کاربرد دارند.
استفاده از سیستم اتوماسیون هوشمند نیز که به باز و بسته شدن اتوماتیک درب بیمارستانی کمک میکند، کاربرد این محصولات را به چالشی مثبت با مزایای فراوان تبدیل نموده است.
تنوع نمونههای موجود از انواع درب بیمارستانی نیز این چالش را به بهترین وجه مدیریت نموده تا بتوان فضاهای گوناگون بیمارستانی را با استفاده از این تولیدات به سیستمهای مدرن مجهز و همزمان قیمت درب بیمارستانی را نیز کنترل نمود.
کاربرد انواع درب داخلی بیمارستانی و دیگر نمونه درب های اتوماتیک بیمارستانی در بخشهای خارجی بیمارستان در مجموع به ایجاد فضایی راحت و بهداشتی با مزایای فراوان کاربردی کمک کرده است.
دلایل زیادی برای استفاده از درب بیمارستانی وجود دارد که برخی از مهمترین آنها عبارتند از:
بالا بردن سرعت عمل: در شرایطی که حفظ جان و سلامتی انسانها به حداقل زمان بهرهمندی از اولویتهای درمانی در مورد آنها بستگی دارد، انتخاب مبادی ورودی و خروجی مناسب و نیز انواع درب داخلی بیمارستانی که با سرعت و به آسانی باز و بسته شوند بسیار اهمیت مییابد. بخش مهمی از دلیل انتخاب درب اتوماتیک بیمارستانی به این موضوع بستگی دارد.
ایزوله کردن محیط بیمارستانی در برابر ورود مواد آلاینده و ذرات میکروبی، باکتریایی و ویروسی یکی دیگر از اصلیترین دلایل کاربرد درب بیمارستانی است. انواع درب اتوماتیک بیمارستان با دقت بالای مهندسی طراحی و به دست متخصصین کارآزموده ساخته میشوند. درزگیری این دربها که از متریال شیشه و با ملزومات آلیاژی قوی و باکیفیت ساخته میشوند بهقدری دقیق است که حتی مانع از جابجایی هوای آلوده شده و برای فضاهایی مانند اتاقهای تمیز یا محیطهای ایزوله نظیر اتاق عمل بسیار حیاتی است.
در ادامه مطلب به بررسی مزایای موجود در بخش درب داخلی بیمارستان میپردازیم.
درب داخلی بیمارستانی و مزایای آن
از جنبه بهداشتی، درب اتوماتیک بیمارستانی که بدون تماس دست و بینیاز از کمک نیروی انسانی بهراحتی باز و بسته شود از اهمیت و ارزش زیادی برخوردار است. با وجود انواع ویروس، میکروب و باکتری در فضای بیمارستانی، انواع درب اتوماتیک کاملا مفید و کارآمد هستند.
برخی از فواید و مزایای درب اتوماتیک بیمارستانی عبارتند از:
جنبه بهداشتی: کاربرد درب داخلی بیمارستانی در نمونههای اتوماتیک با این ویژگی کمک زیادی به حفظ نکات بهداشتی نموده و فضا را از این نظر در مقابل نشر عوامل آلوده کننده مصون میکند.
اینکه افراد مجبور نباشند هنگام ورود به بخشهای مختلف بیمارستان چه در فضاهای داخلی و چه خارجی با دربها تماس پیدا نکنند، تاثیر بالایی در رعایت نکات بهداشتی در این فضاهای حساس دارد.
راحتی و سهولت حمل و نقل: فضای بیمارستانی بهدلیل نکاتی که هنگام عبور بیماران یا حمل آنها توسط برانکارد در راهروها و بخشهای مختلف باید مراعات شود نیازمند تمهیدات خاصی در بخش درب اتوماتیک بیمارستان است. برای مثال عبور افراد و لوازمی با ابعاد مختلف از درب داخلی بیمارستان نیازمند وجود آیتمهای مختلفی است که بر قیمت درب بیمارستانی نیز تاثیر دارد.
با وجود درب اتوماتیک بیمارستانی این مشکلات حل شده و تردد با باز و بسته شدن هوشمند دربها بهراحتی صورت میگیرد.
نمای زیبا و آرامشبخش: فضای بیمارستان بهدلیل حال و هوای خاص بیماران و کادر درمان، نیازمند المانهای فراوانی است که در مجموع بتوانند ضمن حفظ راحتی در تردد، زیبایی و آرامش را نیز در این محیط حفظ کنند. انواع درب های اتوماتیک بیمارستانی این ویژگی را داشته و به محیط زیبایی و آرامش میبخشند.
متریال بهداشتی: محیط بیمارستان و انواع درب اتوماتیک بیمارستان در معرض انواع آلودگیهای باکتریایی و ویروسی قرار دارد. از طرفی بهدلایل درمانی، نیاز است تا کلیه لوازم و تجهیزات در این محیط کاملا بهداشتی و عاری از میکروب باشند. به این دلیل در ساخت درب های اتوماتیک بیمارستانی از متریال ویژه بهداشتی استفاده میشود تا از این جهت نیز ایمنی و سلامت بیماران و کادر درمان حفظ شود.
موتور قوی با قابلیت بارها باز و بسته شدن: درب داخلی بیمارستان در بخشهای مختلف در طول شبانه روز بازها و به تکرار باز و بسته میشود. همچنین درب های ورودی و خروجی بیمارستان نیز از مواردی هستند که نیاز به باز و بسته شدن فراوان داشته و به این منظور باید از موتور قوی برخوردار باشند.
انواع درب اتوماتیک بیمارستانی با این مزیت به بازار عرضه میشوند. در تولید این محصولات علاوه بر استفاده از متریال مرغوب و بادوام بابت ساخت بدنه، به کیفیت موتور نیز توجه ویژه صورت میگیرد. به این ترتیب درب داخلی بیمارستان با موتور قوی و بادوام، طی سالها استفاده در برابر فرسودگی و بروز مشکلات مختلف مقاومت کرده و از کارایی بالایی برخوردار است که البته بر قیمت درب بیمارستانی نیز موثر است.
قابلیت تحمل ضربه بدون آسیب و شکستگی: درب های اتوماتیک بیمارستانی بهگونهای تولید میشوند تا در برابر ضربه مقاومت داشته و دچار ترک یا شکستگی نشوند. طبیعی است که بارها عبور از درب اتوماتیک بیمارستان با بروز ضربه و حوادث کنترل نشده همراه بوده و درب داخلی بیمارستان باید طاقت تحمل این موارد را داشته باشد. به این منظور شرکتهای تخصصی تولید کننده درب های اتوماتیک بیمارستانی، از تکنیکهای خاص و دانش فنی روز دنیا در زمینه تولید درب اتوماتیک بیمارستان استفاده کرده و مراحل علمی را برای ساخت شیشههای مقاوم مصرفی در این زمینه به کار میبندند.
شیشه ضد خش: بخشهای مختلف بیمارستان که با درب داخلی بیمارستانی شیشهای مجهز میشوند، باید از شفافیت کافی برخوردار باشند تا رویت افراد از ورای آنها امکانپذیر باشد. به این منظور کاربرد انواع شیشههای تخصصی نشکن و ضد خش در ساخت این نوع درب اتوماتیک بیمارستانی از فاکتورهای مهم تولید بهشمار میآید.
آشنایی با انواع درب اتوماتیک بیمارستانی
بیمارستانهای عمومی و تخصصی پذیرای بیمارانی با ویژگیهای مختلف بوده و قسمتهای مختلف تخصصی در آنها نیاز به تجهیزات و سازههای مختلفی دارند. برخی از این قسمتها با درب اتوماتیک بیمارستان کشویی از سایر بخشها جدا میشوند و در برخی از انواع درب اتوماتیک بیمارستان از نمونههای لولایی برای این منظور استفاده میشود.
درب بیمارستانی اتوماتیک از هر یک از این مدلها برای بخش مورد نظر بهشکل تخصصی و با ابعاد مورد نیاز تهیه میشود.
تنوع انواع درب داخلی بیمارستانی را میتوان در مدلهای زیر لیست نمود:
درب لولایی ضد تشعشع: این محصول در انواع تک لنگه و دو لنگه و با استفاده از لایه سربی تهیه میشود تا جلوی عبور هر نوع تشعشع را بگیرد. از این نوع دری داخلی بیمارستانی بیشتر در بخش رادیوتراپی و رادیولوژی بیمارستان استفاده میشود. قفل این نوع دربها الکترونیکی بوده و توسط مسئول مربوطه کنترل میشود.
درب سیل (seal): یکی از انواع درب اتوماتیک بیمارستان با خواص بالای ایزوله است که از شیشه سکوریت در تهیه آن استفاده میشود.
درب لولایی ICU: این نوع درب در ورودیهای کم عرض که با بیشترین عبور و مرور مواجهند نصب میشود و از قابلیت کنترل توسط ریموت برخوردار است. سنسورهای حساس نصب شده بر روی آن نیز قابلیت کنترل دقیق بر روی این نوع درب را ایجاد نموده و سهولت در ورود و خروج اورژانسی به این بخش حساس بیمارستان را فراهم میکنند.
درب ICU: کاربرد درب اتوماتیک در این بخش از بیمارستان که از بخش های ایزوله بهشمار میآید، در انواع کشویی و تلسکوپی صورت گرفته و زمینه را برای ورود سریع و اورژانسی بیمار، پزشک و پرستاران به این فضا فراهم میکند.
درب اتوماتیک Clean Room: این نوع درب اتوماتیک بیمارستانی ویژه فضایی با غلظت بسیار اندک ذرات و ضریب بهداشتی بالا بوده و از اجزای اصلی در محافظت از این محیط بهداشتی بهشمار میآید. این نمونه نیز در مدلهای یک و دو لنگه و با قابلیت تردد بالا تهیه شده و از استانداردهای سختگیرانه بینالمللی در زمینه تولید تبعیت میکند.
درب ورودی و داخلی اتاق عمل: این نوع درب های اتوماتیک بیمارستانی در برابر ضربه ناگهانی ویلچر یا برانکاردهای ورودی به این فضا مقاومت داشته و دچار آسیب یا شکستگی نمیشوند.
درب کشویی اتوماتیک بیمارستانی: مبادی ورودی و خروجی بیمارستانها با بیشترین موارد استفاده از این محصول روبرو هستند.
درب کشویی اتوماتیک ضد تشعشع: کاربرد این نوع درب بهویژه در بخشهای رادیولوژی و رادیوگرافی بسیار متداول است.
درب گردان: در مراکز پرتردد بیمارستانی و برای کنترل سرعت عبور افراد از این نوع درب استفاده میشود.
درب کشویی اتوماتیک شیشه ای بیمارستانی: این محصول در دو نوع در دو نوع معمولی و ویژه خروج اضطراری یا Break-out ساخته میشود و در تهیه آن از آلیاژ آلومینیوم، رنگ پودری آنتی استاتیک و روکش استیل استفاده میشود. قابلیت حک یا سندبلاست نام بخش بر روی این نوع درب داخلی بیمارستانی و ظاهر بسیار زیبای این محصول باعث استقبال بالا از آن در اغلب بخشهای درمانی و بیمارستانها شده است.
درب انحنا دار: این نوع درب اتوماتیک بیمارستانی در بخش های خاص و فضاهایی با کاربری ویژه مانند بخش اورژانس کاربردی هستند.
درب تاشو: این محصولات بهدلیل قرار گرفتن لنگهها بر روی هم در کمترین فضای موجود کاربردی بوده و مزاحمتی برای رفت و آمد افراد ایجاد نمیکنند.
درب اتوماتیک سکشنال از دیگر انواع درب های اتوماتیک است.
درب های اتوماتیک بیمارستانی
با وجود فناوری به کار گرفته شده در تولید درب اتوماتیک بیمارستان، بخش مهمی از کیفیت این تولیدات نیز به متریال مصرفی و فناوری استفاده شده در تولید آنها مربوط میشود.
برندهای مختلف دست اندرکار تولید این محصولات، با بهرهگیری از بهترین مواد اولیه و دانش فنی روز دنیا در زمینه ساخت درب داخلی بیمارستانی توانستهاند در چند دهه اخیر پیشرفتهای شایانی را در این زمینه رقم بزنند. در کنار این مزیت، ورود به دنیای درب های اتوماتیک و هوشمند، نقش مهمی در بالا رفتن سطح کیفی کار با این تولیدات داشته است. تا جایی که در سالهای اخیر و با ورود به این عرصه، تولید درب های اتوماتیک بیمارستانی دستخوش تحولی بزرگ شده و تغییرات زیادی پیدا کرده است.
بزرگترین قسمت از این تغییرات، استفاده از قابلیت کنترل با ریموت و نیز اتصال به شبکه اینترنت و کاربرد دربهای هوشمند در بخشهای مختلف بیمارستانی است که بر قیمت درب بیمارستانی نیز موثر بوده است.
موارد مختلفی از قبیل استحکام بالا در برابر ضربه، کنترل تردد، رعایت نکات بهداشتی و طول عمر بالای محصولات درب داخلی بیمارستانی نیز بخشهایی از این تغییرات را شامل میشود.
قیمت درب بیمارستانی چگونه تعیین میشود؟
تولیدات درب اتوماتیک بیمارستان از جمله موارد حساس و چالشی در دنیای صنایع دقیق است. از طراحی صنعتی و مهندسی شده تا کاربرد متریال مرغوب و باکیفیت و نیز به کارگیری تجهیزات مدرن و دانش فنی روز دنیا، همه موارد در قیمت درب بیمارستانی موثر بوده و آن را تعیین میکنند.
همچنین موتور برقی و سیستم هوشمند اتوماسیون مورد استفاده در چنین تجهیزاتی نیز بهنوبه خود در تعیین نرخ نهایی و قیمت درب بیمارستانی تاثیرگذار است.
امروزه برندهای سرشناس داخلی و خارجی تولید و عرضه کننده انواع درب اتوماتیک بیمارستان بر سر تعیین پایینترین و به صرفهترین قیمت درب بیمارستانی به شرط دارا بودن کیفیت لازم رقابت دارند.
سخن پایانی
استفاد از درب بیمارستانی و مزایای کاربردی آن در محیطهای درمانی این روزها به بخشی از مدیریت این فضاها تبدیل شده است. تا جایی که هر بیمارستان مدرن و امروزی با بهکارگیری فناوری روز دنیا در این زمینه، فضاهای مختلف را از طریق این درب های اتوماتیک بیمارستانی از یکدیگر تفکیک میکند.
استفاده از متریال باکیفیت و تجهیزات تخصصی در ساخت انواع درب داخلی بیمارستانی نیز به نوبه خود بر کیفیت و قیمت درب بیمارستانی موثر بوده و آن را دچار نوسان میکند.
با توجه به وجود برندهای معتبر سازنده این محصولات پیشنهاد میشود از سایتهای عرضه کننده آنها دیدن کرده و با تنوع این محصولات آشنا شوید.
بهعلاوه امکان بهرهمندی از خدمات مشاوره و نیز پشتیبانی قوی، تعمیرات و خدمات پس از فروش نیز برای این تولیدات فراهم آمده است که پیشنهاد میکنیم ان را تجربه نمایید.