اطلاعاتی در مورد درب اتوماتیک بیمارستانی

اطلاعاتی در مورد درب اتوماتیک بیمارستانی

مقالات

درب اتوماتیک بیمارستانی یکی از پر کاربرد ترین مدل های درب های اتوماتیک موجود در بازار است.

بیمارستان ها فضا های مختلف و زیادی دارند و به همین دلیل از تمامی مدل های درب اتوماتیک در ساختمان های بیمارستانی استفاده می شود. بیمارستان ها به دلیل شرایط خاص خود به مدل های بهینه و باز طراحی شده از درب ها نیاز دارند و نمی توانید درب های معمولی که در ساختمان های دیگر استفاده می کنید را برای بیمارستان ها نیز انتخاب کنید. در ادامه به معرفی انواع درب اتوماتیک بیمارستانی پرداخته و در خصوص کاربرد ها و ویژگی های خاص آن ها توضیحات کاملی ارائه خواهیم کرد.

بیمارستان ها فضای بسیار بزرگی هستند و اتاق ها و ساختمان های مختلفی دارند که هر کدام نیاز به درب متفاوت و اختصاصی دارد. به همین خاطر درب اتوماتیک بیمارستانی شامل هر چهار مدل درب اتوماتیک اصلی می شود. در ادامه به معرفی مدل های مختلف آن ها خواهیم پرداخت.

• درب اتوماتیک بیمارستانی کشویی. این مدل از درب های اتوماتیک بیمارستانی با ساختار کشویی و با حرکت به سمت چپ و راست باز و بسته می شود و به همین دلیل نیز فضای کمی را اشغال کرده و از ایمنی بالایی برخوردار هستند. این نوع درب ها در بخش های مراقبت های ویژه، رادیولوژی و عکسبرداری، آزمایشگاه و اتاق ایزوله مورد استفاده قرار می گیرند.

• درب اتوماتیک بیمارستانی تلسکوپی. درب های تلسکوپی مکانیزم باز شدنی مشابه درب های کشویی دارند ولی این درب ها از تعداد پانل های بیشتری استفاده می کنند و بسته به میزان عبور و مرور پانل ها می توانند بر روی یک دیگر قرار بگیرند و فضای عبور و مرور بیشتری را در اختیار افراد قرار دهند. این نوع درب ها به دلیل داشتن فضای عبور زیاد و همچنین مکانیزم باز شدن سریع در قسمت های پر رفت و آمد همانند درب اصلی بیمارستان و بخش اورژانس مورد استفاده قرار می گیرند.

• درب اتوماتیک بیمارستانی لولایی. درب های اتوماتیک لولایی مکانیزمی شبیه به درب های معمولی دارند. آن ها با حرکت به جلو و عقب باز و بسته می شوند و از یک لولا و موتور الکتریکی برای این کار استفاده می کنند. این درب ها برای باز و بسته شدن به فضای زیادی نیاز دارند بنابراین نمی توان از آن ها در محیط هایی که فضای کمی دارند استفاده کرد. درب اتوماتیک لولایی بیشتر به علت قابلیت های ایمنی و همچنین بهداشتی خود در بیمارستان ها مورد استفاده قرار می گیرد. این مدل از درب اتوماتیک بیمارستانی در بخش های ایزوله و آزمایشگاهی که نیاز به کنترل ورود و خروج و همچنین بهداشت بالا دارند، مورد استفاده قرار می گیرد.

• درب اتوماتیک بیمارستانی گردان. این نوع درب ها بیشتر بخاطر جلوه زیبای خود مورد استفاده قرار می گیرند. درب اتوماتیک گردان از قرار گرفتن چند پنل به شکل دایره ای بر روی یک محور به وجود می آید که با کمک یک موتور الکتریکی به گردش در می آیند و افراد با قرار گرفتن در داخل هر یک از پانل ها به سمت داخل یا خارج گردش می کنند. درب های گردان معمولا برای قسمت های ورودی ساختمان های پر رفت و آمد مورد استفاده قرار می گیرند و می توانند جهت ورود افراد و همچنین بهداشت آن بخش را کنترل کنند. از این نوع درب ها به عنوان درب ورودی بیمارستان و ویلچر استفاده می شود. به دلیل اندازه محدود پانل ها نمی توان از آن ها برای ورود برانکارد استفاده کرد.

انواع درب اتوماتیک بیمارستانی

همانطور که در بالا مشاهده کردید تمامی مدل های مختلف درب اتوماتیک به عنوان درب اتوماتیک بیمارستانی نیز می توانند مورد استفاده قرار بگیرند. به همین علت درب های اتوماتیک در تمامی بخش های مختلف بیمارستان استفاده می شوند. در زیر به قسمت هایی که درب اتوماتیک بیمارستانی در آن ها کاربرد دارد اشاره شده است.

• درب ورودی اصلی

• درب ورودی اورژانس

• درب ورودی بخش های مختلف

• درب قسمت مراقبت های ویژه

• درب اتاق عمل

• درب آزمایشگاه

• درب اتاق های رادیولوژی و تصویر برداری

• درب اتاق تمیز و ایزوله

• درب اتاق های بخش و قسمت های مختلف دیگر

کاربرد های درب اتوماتیک بیمارستانی

درب اتوماتیک بیمارستانی کاربرد های مختلفی در تمامی قسمت های بیمارستان دارد و با توجه به محل استفاده و مدلی که استفاده شده دارای ویژگی های مختلفی است که در ادامه به معرفی آن ها خواهیم پرداخت.

• ویژگی های امنیتی. درب اتوماتیک بیمارستانی باید دارای ویژگی های امنیتی فراوانی باشد. بیمارستان ها به دلیل شرایط خاص و حمایت از تمامی افرادی که در آن بستری هستند و یا کار می کنند باید از به روز ترین و بالا ترین ویژگی های امنیتی بهره بگیرند. درب ها نیز به عنوان اولین سنگر کار های امنیتی به شمار می روند. به همین دلیل تمامی درب ها از ویژگی های کنترل از راه دور و سنسور های مخصوص استفاده می کنند. درب های ورودی اصلی ویژگی های امنیتی کنترل جمعیت زیادی دارند و می توانند در موارد اضطراری درب ها را کاملا باز کرده و یا در کسری از ثانیه آن ها را قفل کنند. درب اتوماتیک بیمارستانی قسمت های حساس دیگر همانند مراقبت های ویژه و یا بخش های آزمایشگاهی نیز به ویژگی های امنیتی و سنسور های تشخیص اثر انگشت و عنبیه چشم باید مجهز باشند.

• ویژگی های بهداشتی. بیمارستان ها باید محیطی ایزوله و بهداشتی داشته باشند. تنها راه انتقال بیماری ها از طریق منافذ و یا خود انسان ها است. در بیمارستان ها نمی توان افراد را مورد سنجش قرار داد ولی می توان از طریق استفاده از مدل های ضد جرم و باکتری درب اتوماتیک بیمارستانی میزان ورود میکروب ها را کاهش داد. تمامی درب های اتوماتیک بیمارستانی با هر جنسی که باشند از ویژگی های ضد باکتری و جرم بهره می برند و تمامی درب ها نیز به صورت روزانه تمیز می شوند. از طرف دیگر استفاده از درب های اتوماتیک باعث می شود برخورد دست با دستگیره درب ها به کمترین میزان خود برسد و به همین جهت نیز انتقال ویروس ها بسیار محدود می شود. درب های اتاق های ایزوله و حساس نیز از استاندارد های نظافتی بسیار بالا و خاص بهره می گیرند.

• ویژگی مصرف انرژی و هزینه. یکی از اهداف مهم برای استفاده از درب اتوماتیک بیمارستانی کاهش هزینه های مصرف انرژی و همچنین تعمیر و نگهداری است. این درب ها با استفاده از موتور ها و سنسور های کاملا کم مصرف خود می توانند صرفه جویی بسیار زیادی در هزینه های بیمارستان ها داشته باشند. از طرف دیگر درب های اتوماتیک با قابلیت های باز و بسته شدن به موقع از ورود و خروج سرما و گرمای داخل اتاق ها جلوگیری می کنند و همچنین می توانند موجب حفظ شرایط ایزوله و بدون میکروب اتاق ها شوند.

درب اتوماتیک اتاق عمل

بیمارستان‌های جزء مکان‌هایی هستند که انتظار می‌رود اصول و استاندارهای ایمنی را در تمام موارد، از ساختمان‌سازی گرفته تا تجهیزات درمانی و حتی پوشش کارکنان، رعایت کنند. یکی از این موارد که اهمیت زیادی در پیشگیری از بیمارشدن مراجعان و کنترل آلودگی‌ها دارد، استفاده از درب اتوماتیک آزمایشگاهی در تمام بخش‌های مراکز درمانی است. 

استفاده از درب اتوماتیک اتاق عمل یا درب اتوماتیک آزمایشگاهی برای مراکز درمانی و بیمارستان‌ها یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است. بر همین اساس، مدیریت فنی ساختمان‌های پزشکی باید شناخت خوبی از انواع درب‌های اتوماتیک، شرکت‌های تولید کننده این محصول و نکات ضروری در انتخاب بهترین درب داشته باشند. در این مطلب به نکات کلیدی در مورد درب‌های اتاق عمل می‌پردازیم.

مزایای درب اتوماتیک برای مراکز درمانی

آسان‌سازی دسترسی کارکنان و مراجعان به بخش‌های مختلف (به خصوص در مواقع اضطراری)

افزایش سرعت رفت‌وآمد افراد از یک بخش به بخش دیگر

کاهش تماس دست و لباس کارکنان و مراجعان با درب‌ها که منجر به کاهش انتقال آلودگی می‌شود.

ممانعت از گسترش بیماری‌های واگیر مانند ویروس کرونا

برخوردار بودن از استحکام بالا در برابر برخورد افراد و ضربات ناشی از تجهیزات (مانند ویلچر یا برانکارد)

قابلیت شستشو و ضدعفونی‌شدن (جنس رنگ استفاده شده در این درب‌ها به گونه‌ای است که با شستشو آسیب نمی‌بیند)

صرفه‌جویی در مصرف انرژی (گرما و سرما)

جلوگیری از ورود و خروج امواج صدا و تشعشعات مضر

انواع درب اتوماتیک اتاق عمل

قبل از هر چیز لازم است با انواع درب‌های اتوماتیک و درب های اتاق عمل آشنا شویم. هر یکی از انواع درب های اتاق عمل ویژگی‌های متمایزی دارد و برای بخش متفاوتی از مراکز درمانی مناسب است. 

درب اتوماتیک اتاق عمل لولایی با خاصیت ضدتشعشع

کاربرد: اتاق‌های رادیولوژی و رادیوتراپی

درب‌های لولایی ضد تشعشع همانطور که از نامشان پیداست برای جلوگیری از انتشار انواع اشعه‌ها در محیط استفاده می‌شوند. همانطور که می‌دانید اشعه دستگاه‌های رادیولوژی مانند دستگاه ام‌آرآی، سیتی‌اسکن و غیره مضر هستند و ترجیح بر این است که افراد حتی‌الامکان در معرض این تشعشعات قرار نگیرند. بر همین اساس، در ساخت این نوع درب های اتاق عمل از عنصر سرب استفاده شده که اشعه‌ها را به خود جذب می‌کند و مانع از منتشر شدن آن‌ها در محیط بیرون از اتاق رادیوگرافی می‌شود. 

درب‌های لولایی ضد تشعشع در ابعاد و ضخامت‌های متفاوت ساخته می‌شوند و خریداران می‌توانند بسته به ابعاد و اندازه‌های مورد نظر خود آن‌ها را سفارش دهند. معمولا این نوع از درب اتوماتیک آزمایشگاهی با حسگر کار نمی‌کند و باز و بسته شدن آن به صورت الکترونیکی (با پنل تعبیه شده در داخل و خارج اتاق) و توسط پزشکان و متخصصان انجام می‌شود. 

درب‌های اتاق عمل کشویی اتوماتیک

کاربرد: درب های اتاق عمل و اتاق ‌های ایزوله

درب‌های کشویی اتوماتیک معمولا از جنس ورق‌های استیل یا گالوانیزه و شیشه سکوریت ساخته می‌شوند. کیفیت ساخت این درب‌ها بسیار بالاست. به طوری که تمام چارچوب‌های آن‌ها ضد زنگ هستند و به منظور بهبود ضریب ایمنی، یک لایه درزگیر لاستیکی در آن‌ها به کار رفته است. این درب‌ها به صورت کشویی و به کمک سنسورهای حرکتی باز و بسته می‌شوند، و سنسورهای استفاده شده در آن‌ها بسیار با کیفیت هستند. کیفیت سنسورها از آن جهت حائز اهمیت است که این نوع درب‌ها معمولا به عنوان درب های اتاق عمل و برای بخش‌هایی که تردد بیماران و درمانگران اورژانس به آن‌ها زیاد است، و سرعت عبور و مرور اهمیت زیادی دارد، استفاده می‌شوند 

درب‌های اتاق عمل لولایی اتوماتیک

کاربرد: راهروها، ورودی ساختمان و بخش‌ها
 در ساخت درب‌های لولایی اتوماتیک از یک لایه ورق گالوانیزه یا استیل استفاده می‌شود. این ورق در میان دو جداره در قرار گرفته و نقش یک ضربه‌گیر را در برابر آسیب‌هایی که ممکن است به در وارد شود، ایفا می‌کند. درب‌های لولایی در دو مدل تک‌لنگه و دولنگه تولید می‌شوند و باز و بسته شدن آن‌ها به صورت اتوماتیک صورت می‌گیرد. البته نوع مکانیکی این نوع از درب‌ها هم وجود دارد که با فشار دست باز و بسته می‌شوند. ابعاد این نوع از درب اتوماتیک آزمایشگاهی نیز مانند سایر درب‌ها می‌تواند متغیر باشد و بر اساس نیاز مشتری تعیین شود. همچنین امکان اضافه کردن تجهیزات الکترونیک سیستمی به این نوع از درب‌ها وجود دارد (به منظور کنترل رفت‌وآمدها به صورت مرکزی).

درب‌های اتاق عمل کشویی با خاصیت ضد تشعشع

کاربرد: مراکز هسته‌ای و رادیولوژی
این نوع از درب اتوماتیک آزمایشگاهی نیز باید قابلیت جلوگیری از انتشار تشعشعات به بیرون از اتاق را داشته باشد. به همین دلیل، در ساخت این درب کشویی از لایه‌هایی از عنصر سرب در داخل قاب درب استفاده می‌شود. این لایه‌های سربی اشعه‌ها را به خود جذب کرده و مانع از نشر آن‌ها در محیط بیرون اتاق می‌شوند. تفاوت این درب با درب لولایی ضد تشعشع در این است که اولا سرعت باز و بسته شدن آن‌ها بسیار بالاست (همین موضوع آن‌ها را به یک گزینه ایده‌آل برای درب اتوماتیک اتاق عمل تبدیل کرده است)، و دوما این درب‌ها دارای پنل کنترل الکترونیک هستند که باعث می‌شود رفت‌وآمد به داخل اتاق‌های حساس مثل آزمایشگاه‌های هسته‌ای تنها با اجازه مسئول مربوطه ممکن باشد.

درب کشویی اتاق عمل شیشه‌ای اتوماتیک

کاربرد: درب های اتاق عمل، خروجی‌های اضطراری
درب‌های شیشه‌ای اتاق عمل با چارچوبی از جنس آلیاژ آلومینیم ساخته می‌شوند. این درب‌ها دو نوع بیمارستانی و معمولی دارند و در رنگ آن‌ها روکش استیل و آنودایز به کار می‌رود. احتمالا در بیمارستان‌ها با درب‌های شیشه‌ای که نام بخش خاص یا نام خود بیمارستان حک شده مواجه شده‌اید. این موضوع، یعنی قابلیت حک کردن نوشته، یکی از مزیت‌های این نوع از درب اتوماتیک اتاق عمل به شمار می‌رود.
درب آی‌سی‌یو ICU
کاربرد: بخش ICU
درب‌های آی‌سی‌یو پهنای کمی دارند و مجهز به سنسورهای چشمی هستند. سرعت باز و بسته شدن این درب‌ها بسیار بالاست و به صورت کاملا اتوماتیک انجام می‌شود. اتوماتیک بودن درب برای پزشکان و کارکنان بخش ICU که عموما برای موارد اورژانسی به این بخش رفت و آمد می‌کنند اهمیت زیادی دارد. علاوه بر این، درب اتوماتیک اتاق عمل و آی‌سی‌یو، نقش مهمی را در پیشگیری از گسترش ویروس‌ها و باکتری‌ها و عوامل بیماری‌زا به داخل و خارج این بخش‌ها ایفا می‌کند. 

درب‌های اتاق تمیز  (clean room)

کاربرد: آزمایشگاه‌ها، داروسازی‌ها، مراکز تولید لوازم پزشکی و درمانی
هدف از تولید درب‌های اتاق تمیز که به صورت تک‌لنگه و دولنگه ساخته می‌شوند، کنترل دما، رطوبت و فشار اتاق است تا از باقی ماندن ذرات مخرب (زنده و غیر زنده) جلوگیری شود. در مراکزی مثل آزمایشگاه‌ها، لازم است که همواره دمای محیط و غلظت ذرات موجود در آن بر اساس استانداردهای از پیش‌تعریف‌شده، تنظیم شود و ثابت باقی بماند. درب های اتاق عمل تمیز برای نیل به این هدف طراحی شده‌اند. در ساخت این نوع از درب اتوماتیک آزمایشگاهی از استیل و گالوانیزه استفاده می‌شود و امکان نصب دریچه شیشه‌ای (برای دیدن فضای داخل) روی آن‌ها وجود دارد.

درب اتوماتیک آزمایشگاهی منحنی 

کاربرد: ورودی‌های مراکز پزشکی و بیمارستان‌ها
درب اتوماتیک اتاق عمل منحنی معمولا از جنس شیشه است و در دو نوع تک‌لنگه و دولنگه تولید می‌شود. این درب دارای انحنای مشخصی است که زاویه این انحنا می‌تواند توسط مشتری تعیین شود اما به طور معمول قوسی به شکل نیم‌دایره دارد. مهم‌ترین ویژگی این نوع درب اتوماتیک آزمایشگاهی زیبایی و ظرافت است که آن را به بهترین انتخاب برای ورودی ساختمان‌های پزشکی و بیمارستان‌ها تبدیل می‌کند. درب اتوماتیک اتاق عمل منحنی بر خلاف ظاهر ظریف خود از امنیت بالایی برخودار است (معمولا از شیشه ضدضربه ساخته می‌شود). همچنین این درب‌ها وزن بسیار کمی دارند و می‌توانند رفت‌وآمد افراد را به صورت هواگردی تنظیم کنند.

درب اتوماتیک آزمایشگاهی

درب اتوماتیک آزمایشگاهی ریولوینگ یا گردان

کاربرد: ورودی‌های مراکز پزشکی و بیمارستان‌ها
درب گردان نوعی از درب اتوماتیک آزمایشگاهی است که حاوی یک شبه‌کابین شیشه‌ای است و با حرکت افراد می‌چرخد و به همراه آن‌ها جابجا می‌شود. این درب‌ها می‌توانند در یک یا دو جهت (به سمت داخل و خارج) باز و بسته شوند و تنظیم این موضوع کاملا اختیاری است. از مزیت‌های مهم این نوع درب، صرفه‌جویی در مصرف انرژی است. همچنین این درب‌ها به خوبی از ورود و خروج ذرات ریز مانند گرد و غبار جلوگیری می‌کنند. 
درب‌های گردان معمولا قیمت بالایی دارند و به همین دلیل بیشتر در مناطقی که جلوه زیادی دارند استفاده می‌شوند تا زیبایی ظاهری و شکوه محیط را افزایش دهند. ساختار این درب اتوماتیک آزمایشگاهی طوری است که به محض ورود و خروج  افراد حرکت می‌کنند و بعد از آن درجای خود ثابت می‌مانند، بنابراین در صورتی که رفت‌وآمد زیادی وجود داشته باشد این درب‌ها دائما در حال چرخش‌اند و کارایی آن‌ها در جلوگیری از ورود و خروج انرژی کاهش می‌یابد.

درب اتوماتیک آزمایشگاهی تاشو 

کاربرد: میان راهروها و مناطقی که محدودیت فضا دارند
درب تاشو همانطور که از نامش پیداست به صورت تاشو باز و بسته می‌شود و از این جهت تا حدی شبیه به درب اتوماتیک اتاق عمل لولایی است. تفاوت این دو در این است که در مورد درب تاشو، دو لت موجود به دوقسمت تقسیم شده‌اند و هر یک از این قسمت‌ها از یک طرف به یکدیگر و از طرف دیگر به دیوار لولا شده‌اند.
 شعاع باز و بسته شدن این درب نسبت به سایر درب های اتاق عمل بسیار کمتر است و همین موضوع این درب را برای فضاهای تنگ و کوچک مناسب کرده است. علاوه بر این، این نوع از درب‌ها مقاومت بالایی دارند و بسیار نرم و آسان، و با سرعت خوبی باز و بسته می‌شوند. از این جهت گزینه مناسبی برای بخش‌های ساکت‌تر مراکز درمانی به حساب می‌آیند.
در این مطلب به معرفی تعدادی از مهم‌ترین انواع درب های اتاق عمل در مراکز درمانی پرداختیم و مزیت‌های این درب اتوماتیک آزمایشگاهی را نام بردیم. به یاد داشته باشید که انواع درب اتوماتیک اتاق عمل محدود به موارد معرفی شده نیست و این درب‌ها می‌توانند در طرح‌ها، شکل‌ها، ابعاد مختلف و با قابلیت‌های مد نظر مشتریان ساخته شوند. 




مقالات
مقالات مرتبط
لنز دوربین مداربسته چیست؟

1396-10-10 12:37

ریشه/مقالات

لنز دوربین مداربسته چیست؟

دیافراگم (iRis) چیست؟

1396-10-10 12:54

ریشه/مقالات

دیافراگم (iRis) چیست؟

درب اتوماتیک بیمارستانی

1397-10-26 10:23

اسلایدر/ریشه/مقالات

درب اتوماتیک بیمارستانی

نظرات کاربران
نظر خود را ثبت کنید