معرفی انواع دوربین ها و بیان کاربرد آنها

معرفی انواع دوربین ها و بیان کاربرد آنها
مقالات دوربین مدار بسته

سیستم دوربین مداربسته در محل های مختلف کاربردهای متفاوتی می تواند داشته باشد.

در فروشگاه ها و محل های عمومی برای کنترل نامحسوس و غیر فیزیکی، در کارخانه ها برای مشاهده خط تولید توسط مدیر کارخانه از راه دور بدون حضور در کارخانه، در محل های امنیتی برای ثبت وقایع و تحت کنترل قرار گرفتن کلیه رفت و آمد ها بصورت غیر فیزیکی و در جا های مختلف بنا به کاربرد های مختلفی میتوان از این سیستم استفاده کرد.

سیستم های دوربین مداربسته میتوانند بصورت کاملا نا محسوس در محل های خاص راه اندازی شده و کنترل آنها را در اختیار داشت و همچنین قابلیت این را دارند که بصورت شبانه روز و حتی در شرایط تاریکی مطلق اتفاقات رخ داده را ثبت و ضبط نمایند.

سیستم های دوربین مداربسته عمدتا به 2 صورت دیجیتال و آنالوگ و یا مخلوطی از دو سیستم فوق بنا به تقاضا و نیاز مشتری طراحی و اجرا می گردد که ما در این بخش بصورت مفصل برای آشنایی شما با این سیستم ها اطلاعات مفصلی خواهیم داد:

1- سیستم دوربین مداربسته آنالوگ ( کامل )

2- سیستم دوربین مداربسته آنالوگ و دیجیتالی

3 -سیستم دوربین مداربسته کاملا دیجیتالی

1 - سيستم دوربين مداربسته آنالوگ

سیستم های دوربین مداربسته آنالوگ (کامل) جزو سیستم های سنتی دوربین مداربسته می باشد که به لحاظ تولید سیستم های دیجیتالی و مجهز تر این سیستم رو به فراموشی می باشد. ولی به منظور آشنایی شما با این سیستم اطلاعات اولیه ای راجع به این سیستم در این بخش ارائه می گردد.

در سیستم های فوق از محل گرفتن تصاویر ( دوربین های صنعتی، غیر صنعتی) به آنالوگ تبدیل گشته و در مرکز کنترل دوربین ها نیز بصورت آنالوگ دریافت و ثبت و ضبط می گردند!

از مزیت ها و معایب این نوع سیستم ها به دیگر سیستم های دوربین مداربسته میتوان به این مارد اشاره کرد که هیچ نوع مزیتی نسبت به سیستم های ارتقا یافته دوربین مدار بسته ندارد و از معایب این سیستم ها میتوان گفت که در ضبط تصاویر محدودیت دارید و هزینه های نگهداری و تعمیر این نوع سیستم ها بالا می باشد .

مشخصات دوربین مداربسته صنعتی

تصویر: رنگی شارپ

رزولوشن: 540 خط تصویر کیفیت بالا

CCD نوع: ‎1/3 inch Super HAD ‎

حداقل روشنایی مورد نیاز: 0.35 Lux

فرمت تصور: PAL

نوع لنز قابل نصب: C/CS Mount Lens

تنظیم اتوماتیک روشنایی تصویر: دارد

تغذیه AC 220V 240V±10% 50Hz :

میزان برق مصرفی ‎4.0W:

ب - دوربین های DOME دام یا همان دوربین های سقفی



این دوربین ها دارای محفظه شیشه ای جهت جلوگیری از گرد و غبار بصورت حبابی طراحی شده است این دوربین ها بر روی سقف نصب میگردند و در انواع مدل های معمولی و دید در شب در بازار موجود می باشد. از این دوربین ها در محیط اداری و منازل بیشتر کاربرد دارد. این دوربین ها ثابت بوده و قابل تنظیم بصورت 360 درجه افقی و 90 درجه عمودی می باشند. این دوربین ها نیز در کیفیت های متفاوتی در بازار موجود می باشد.

این دوربینها برخلاف دوربین های صنعتی دارای لنز می باشندکه با توجه به لنزشان دامنه پوشش متفاوتی خواهند داشت ساده ترین نوع این دوربين دارای لنز ثابت می باشد در نوع دیگری از آنها لنز وری فوکال یا فاصله کانونی متغیر استفاده شده است که امکان تغییر محدوده دید با توجه به نیاز و فضا وجود دارد .



مشخصات دوربین دام

تصویر: رنگی شارپ

رزولوشن: 540 خط تصویر کیفیت بالا

CCD نوع: ‎1/4 inch

فرمت تصور: PAL

لنز: 3.6 mm / varifocal 3.0-9.0mm

تنظیم اتوماتیک روشنایی تصویر: دارد

تغذیه: 12VDC

میزان برق مصرفی : ‎3.0W

ج - دوربین های SPEED DOME ( قابل چرخش و زوم)



دوربین های بسیار قدرتمندی جهت تصویر برداری در سیستم های دوربین مداربسته می باشند بطوری که در محیط های باز و سالن های تولیدی بزرگ در مواردی بهترین گزینه انتخاب می باشد. در محیط های خود بجای استفاده از چند دوربین برای کنترل محل میتوان از یک دوربین Speed dome استفاده نمود بطوریکه این دوربین ها قابل چرخش 360 درجه افقی و 180 درجه عمودی می باشند و حتی قابل برنامه ریزی جهت اجرای دستورات از پیش تعریف شده می باشد ... این دوربین ها از طریق کیبورد های مخصوص به خود و یا از طریق کامپیوتری و یا خروجی RS232 دستگاه های DVR قابل کنترل و برنامه ریزی می باشند ... .

این نوع دوربین قابلیت بزرگنمایی تصویر بصورت اپتیکال از خصوصیات بارز این نوع دوربین ها می باشد.از معایب این نوع دوربین ها که برخی از مصرف کنندگان آن ابراز می دارند این است که امکان کنترل و تصویر برداری از همه نقاط در یک لحظه را دارا نمی باشند. دوربین های ثابت این مزیت را دارند که همه وقت از محیط نصب شده تصویر برداری کنند. در مواردی که حساسیت برای ضبط کلیه رخداد های اتفاق افتاده ضروری می باشد دوربین های ثابت توصیه می شود و در کنار آن اگر از این نوع دوربین (چرخشی) نیز استفاده شود که فبها !این نوع دوربین ها در دو نوع (قابل استفاده در محیط داخلی و قابل استفاده در محیط خارج ( عایق در برابر رطوبت و گردو غبار) در بازار موجود می باشد). این دوربین ها به نسبت دوربین های ثابت گرانتر می باشد ولی خیلی خیلی بهتر از دوربین های ثابت کارایی دارد.اکثر دوربین های استفاده شده در این نوع بسته ها قابلیت دید در شب را دارند و با حداقل نور محیط ثابلیت تصویر برداری را دارند.

قابل نصب در محیطهای بسته و محیطهای بیرون می باشد Outdoor , Indoor دوربین فست دام در دو نوع جهت کار دوربین در محیطهای سرد از هیتر داخلی و محطیطهای گرم از فن استفاده شده بنحوی که این دوربین قابل نصب در محیطهای با50 درجه حرارات و یا -35در جه سرما می باشند

این دوربین ها بسته به نوع آن از قدرت زوم اپتیکال و سرعت چرخش متفاوتی برخوردار می باشند که معمولترین و متداولترین آنها از زوم اپتیکال 22x و بیشتر برخوردار می باشند ... در خطوط تولیدی و یا محوطه های بزرگ جهت اسفاده از چندین دوربین از این دوربین ها استفاده می شود .



سیستم های مشابه کوچکی با قدرت زوم 10x برای محیط های نسبتا بزرگ اداری مثل بانک ها و سالن های کنفرانس و ... نیز وجود دارد که از راه دور قابل کنترل می باشد.



در مقابل این دوربین ها دوربین های چرخشی بی سیم نیز وجود دارند که ارزانتر ازspeed dome می باشد که دارای موتور در پایه می باشند که از طریق ریموت کنترل مربوطه که معمولا تا 500 متر هم جواب می دهد عمل چپ و راست نمودن دوربین را انجام می دهد ولی قابلیت زوم و سرعت چرخش در آنها وجود ندارد.



و باز دوربین های مشابه دیگری نیز وجود دارد که از از طریق کیبورد مخصوص speed dome و کامپیوتر قابل کنترل می باشد و حتی دارای زوم 32x نیز می باشند که از طریق یک تله متر قابل کنترل و برنامه ریزی می باشند ولی فقط از سرعت چرخش بالا برخوردار نمی باشند یعنی سرعت چرخش دوربین در اختیار کاربر نیست ولی در دوربین های Speed dome قابلیت تنظیم سرعت چرخش از بسیار آهسته و خیلی سریع وجود دارد. نمونه این دوربین ها را در زیر ببینید. از این دوربین ها نیز میتوان از پایه ثابت استفاده کرد که کاربر فقط عمل Zoom in و Zoom out میتواند انجام دهد که در محل هایی شبیه راهرو و معابر کاربرد خوبی دارد و از قیمت مناسبی نیز برخوردار می باشد.

معرفی انواع دوربین های مداربسته و صنعتی به همراه کاربرد آنها

با سلام معمولا دوربين داراي يك منوي تنظيم بر روي خودش است که تنظیمات OSD می باشد که با استفاده از کلیدهای تنظیم در پشت دوربین در دسترس است. این تنظيمات اوليه شامل تنظيم سطح آيرس واغلب امكانات پيشرفته دوربين رابر روي آن ميتوان تنظيم كرد این امکانات کاملا بستگی به دوربین دارد. به طور مثال در بعضی osd تنظیمات ، ‌ دید در شب ایجاد تغيراتي مثل سياه و سفيد كردن تصوير ويا كنتراس رنگ دوربين و يا IN DOOR يا OUT DOOR كردن دوربين براي تصوير برداري بهتر و ساير امكاناتي كه در يك دوربين ممكنه نسبت به ديگر دوربين ها بيشتر باشه و ..... البته OSD خیلی کم کاربرد است و معمولا خیلی افراد چون بلد نیستند استفاده کنند مایل به هزینه کردن هم برای OSD نیستند البته توجه داشته باشید اگر بتوانید هزینه کنید دوربينهای با OSD بهترين شرايط تصويری چه در وضعيت پر نور و چه در وضعيت کم نور در محيط را برای شما امکان پذير مينمايد . البته نوع CCD و نوع DSP استفاده شده در دوربين نيز مهم است.

تكنولوژي ccd چيست؟

Ccd در اواخر دهه 1960 توسط محققان آزمايشگاه بل اختراع شد و در اول تصور مي شد كه يك حافظه كامپيوتري است اما به زودي معلوم شد كه ccd كاربري هاي ديگري هم دارد مانند تصوير گيري چرا كه حسگرهاي سيليكون نوري در خود داشتند و مانند موتور در ماشين سنسورهاي ccd در دوربين هاي ديجيتالي براي عكس گرفتن به صورت ابزار اصلي كار مي كنند. در فرم بسيار ابتدايي سنسورهاي ccd، چشم هاي الكترونيكي براي دوربين هستند كه نور را مي گيرند و تبديل به عكس مي كنند و متعاقب آن سيگنال هايي را ساتع مي كتنند كه باغث مي شود تصوير ديجيتالي به وجود آيد.

Ccd chip چيست؟

Ccd از دهها هزار عنصر تصوير (pixel) تشكيل شده است كه بر روي يك chip (تراشه) نازك 1.2", 1.3", 1.4" هستند. هر پيكسل به نوري كه روي آن مي افتد واكنش نشان مي دهد به وسيله ذخيره كردن بار الكتريكي بر روي شبكه هاي دقيق و ثبت كردن امواج افقي و عمودي كه به وسيله سيگنال ها به سمت جريان ويدئويي حمل مي شوند. اين انتقال سيگنال ها هر 60 مرتبه در ثانيه ظاهر مي شوند. Ccd chip 1.3" بيشترين استفاده را اين روزها دارد.

سايز قطري اين chip 5.5 mm، افقي 4.4 mm و عمودي 3.3 mm است.

سنسور ‌1.4" در اين اواخر به طور گسترده اي بر روي دوربين هاي رنگي استفاده مي شود كه سايز قطري آن 4 mm،‌ افقي 3.2 mm و عمودي 2.4 mm است.

شاترهاي الكنريكي ccd chip ها نقش مهمي را در داشتن يك تصوير واقعي و خوب ايفا مي كنند.

اساس كار ccd هم دقيقا به شكل چشم انسان است يعنيccd نوري را كه از طريق لنز به سمت ccd هدایت می شود گرفته و تبديل به تصوير مي كند دقيقا مانند چشم هر چه نور كمتر شود رنگ هاي تصويري كه توسط دوربين برداشته شده اند كدر شده كه در دوربين هاي معمولي با بالا رفتن درصد تاريكي اين كدر شدن به سمت سياه ميل كرده و در نهايت منجر به از بين رفتن تصوير مي شود.

در دوربين هايي كه از تكنولوژي هاي خاص براي تصوير برداري در تاريكي استفاده مي كنند ( low lux، day & night و ir (در سر فصل مربوط به صورت كامل در مورد شيوه هاي تصوير و هر سه اين سه حالت و تفاوت هاي آن توضيح داده خواهد شد. اين كدر شدن رنگ ها، باعث از بين رفتن رنگ و سياه و سفيد و سفيد شدن تصوير مي شود.) به طور كلي تصوير تمامي دوربين هايي كه قادر به تصوير برداري در تاريكي (مطلق و نسبي) هستند، در تاريكي سياه و سفيد است. اما DSP دی اس پی که مخفف پردازش سیگنال های دیجیتال هست

هممون می دونیم که چه بخوایم و چه نخوایم این روزا همه چیز به سیگنال مربوط می شه و یه جورایی علم و مهندسی را در برگرفته مثل ولتاژهای تولید شده به وسیله ی مغز و قلب ، انعکاس های رادار و ردیاب آوایی ( سونار )، لرزه ی لرزه نگار ها و کاربردهای بی شمار دیگری خلاصه در یک کلام پردازش سیگنال های دیجیتال علم استفاده از کامپیوتر برای درک این طور داده ها هست این فناوری دامنه اهداف زیادی را در بر می گیره مثل : فیلترینگ ، تشخیص مکالمه مقایسه داده ها ، شبکه های عصبی و ...

کلا الان این دی اس پی یکی از قوی ترین فناوری های قرن 21 هست که حسابی همه جا را فرا گرفته فکر کنید که بیایم یه مبدل آنالوگ به دیجیتال به کامپیوتر وصل کنیم و با اون داده های حقیقیمون را دریافت کنیم !!

این هم یک منبع خوب برای DSP این سایت را ببینید You are not allowed to view links. Register or Login to view.

اگر اصولی تر بخواهید یک تصویر را می توان توسط تابع دوبعدی f(x,y) که در آن X و Y را مختصات مکانی و مقدار f در هر نقطه را شدت روشنایی تصویر درآن نقطه می نامند. اصطلاح سطح خاکستری نیز به شدت روشنایی تصاویر مونوکروم اطلاق میشود . تصاویر رنگی نیز از تعدادی تصویر دوبعدی تشکیل می شود.

زمانی که مقادیر X و Y و مقدار f(x,y) با مقادیر گسسته و محدود بیان شوند ، تصویر را یک تصویر دیجیتالی می نامند. دیجیتال کردن مقادیر X و Y را Sampling و دیجیتال کردن مقدار f(x,y) را Quantization گویند.

برای نمایش یک تصویر M * N از یک آرایه دو بعدی ( ماتریس) که M سطر و N ستون دارد استفاده می کنیم . مقدار هر عنصر از آرایه نشان دهنده شدت روشنایی تصویر در آن نقطه است. در تمام توابعی که پیاده سازی خواهیم کرد ، هر عنصر آرایه یک مقدار 8 بیتی است که می تواند مقداری بین 0 و 255 داشته باشد. مقدار صفر نشان دهنده رنگ تیره ( سیاه ) و مقدار 255 نشان دهنده رنگ روشن ( سفید ) است.

به عنوان مثال تصویر زیر که سایز آن 288 * 265 است از یک ماتریس که دارای 288 سطر و 265 ستون است برای نمایش تصویر استفاده می کند .

هر پیکسل از این تصویر نیز مقداری بین 0 و 255 دارد . نقاط روشن مقادیری نزدیک به 255 و نقاط تیره مقادیر نزدیک به 0 دارد. همه توابع پردازش تصویر از این مقادیر استفاده کرده و اعمال لازم را بر روی تصویر انجام می دهند

ببينيد در صنعت تصوير برداري، در ابتدا از تصاوير آنالوگ استفاده ميكردن و اگر هم ميخواستن روي اونها تحليلي انجام بدن؛ همين تصاوير آنالوگ رو تحليل ميكردن .. خب همونطور كه ميدونيد كار در حوزه ي آنالوگ خصيصه هايي از قبيل فاز و فركانس و .... رو شامل ميشه كه يك مقدار جزئيات پردازش رو مشكل ميكرد .. مضاف بر اينكه اگر ميخواستن دو تصوير رو باهم جمع يا از هم كم كنن(منظور عمليات رياضي هست..) به مشكلات زيادي برخورد ميكردن .. براي همين بود كه به فكر افتادن تا از حوزه ي پيوسته به حوزه ي گسسته نقل مكان كنن (Spatial Domain) و پردازش رو در اون حیطه انجام بدن .. حالا اين بحث گسسته بود كه كم كم ايده ي ديجيتالي شدن تصاوير رو به وجود آورد ..

استارت اين قضيه با DSP زده شد .. اما خود واژه ي DSP هم نكته داره .. در واقع تعريفي كه از DSP در معني ذاتي ميشه؛ Discrete Signal Processing هست يعني چي؟ يعني يه مرحله قبل تر از Digital Signal Processing .. تفاوت بين Discrete و Digital هم در نوع خودش جالبه .. تصوير ديجيتال چه مزيتي داره؟ اگه تصوير آنالوگ رو حاصل junction مجموعه اي از سيگنال ها با فركانس هاي مختلف بدونيم؛ تصوير ديجيتال ميشه قالب هاي 8 بيتي كه ارائه كننده ي تصوير هستن .. بر حسب فضاي رنگي بهشون ايندكس هاي رنگي هم اطلاق ميشه و از اين طريق ميشه تصوير ديجيتالي رو به سادگي ساخت و بر روي اون پردازش ديجتالي و Boolean انجام داد .. بر فرض اگه شما بخوايد روي تصوير يك فيلتر بذاريد؛ به راحتي ميتونيد با مقادير Threshold اون كار كنيد و حساس باشيد به نوع فيلتر و بازتابي كه در تصوير خواهد داشت .. توي تصوير آنالوگ فيلتر كردن هم تفاوت داره .. اونجا بحث به طريق خاصي دنبال ميشه كه كلا با ديجيتال تفاوت داره .. اما براي كاربرد تصاوير آنالوگ .. در تصويربرداري هاي قديم از اين روش استفاده ميشد (فلاش هاي دستي..) اما الان براي ارتقاء كيفيت تصاوير ديجيتال هم راه هايي مطرح ميشه كه ديگه به كل تصوير برداري آنالوگ فراموش شده .. موفق باشيد ..

دوربین مدار بسته صنعتی

دوربین های صنعتی Box Camera Body Camera

دوربین های صنعتی نوع قدیمی تر و سنتی تر دوربین های مدار بسته می باشند. این دوربین ها جهت استفاده هم در داخل ساختمان و هم در بیرون از ساختمان به کار می روند. اگر می خواهید سیستم امنیتی خود را در بیرون از ساختمان و در یک محیط باز و حفاظت نشده ای نصب کنید، قطعاً نیاز به دوربین هایی دارید که در برابر شرایط جوی نامساعد مقاوم باشند و در برابر باد و باران های قوی مقاومت کنند.



دوربین های صنعتی معمولاً برای محیط هایی مانند داخل ساختمان های تجاری و بازرگانی استفاده می شوند و همچنین نوعی از آنها که مجهز به بدنه ضد تخریب و مقاوم در برابر شرایط آب و هوایی نامطلوب هستند، در بیرون از ساختمان ها و برای کاربردهای صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند تا فضای پیرامون ساختمان، ورودی ها و خروجی های ساختمان، تردد و عبور و مرور ... را تحت نظارت و بازرسی قرار دهد. البته می توان از کاورهای مناسب دوربین های مدار بسته صنعتی برای حفاظت دوربین در برابر عوامل جوی استفاده کرد، به این ترتیب که دوربین در داخل یک محفظه جعبه شکل قرار گرفته و در داخل این محفظه یا Housing با مکانیسم پیچ محکم می شود.

دوربین های صنعتی در نحوه نصب و مستقر شدن بسیار تطبیق پذیر و سازگار با شرایط می باشند. بدین صورت که با استفاده از یک قلاب ساده، به آسانی قابل نصب شدن در داخل ساختمان و نیز با افزودن یک محفظه مقاوم در برابر شرایط جوی نامساعد قابل نصب در بیرون ساختمان می باشند.

لنز دوربین های صنعتی باید به طور جداگانه خریداری شده و به دوربین وصل می گردد. این ویژگی با در دسترس داشتن آرایه ای از اندازه های مختلف لنزها به شما این امکان را می دهد که بتوانید بهترین و مناسب ترین لنز را به فراخور نیاز خود انتخاب کنید. ممکن است به یک لنز با طول بیشتر یا به اصطلاح تله نیاز داشته باشید برای موردی که فاصله دورتری را می خواهید مورد بازرسی قرار دهید، یا ممکن است به یک لنز زاویه پهن احتیاج داشته باشید اگر می خواهید ناحیه نزدیک تری را تحت کنترل داشته باشید مثل یک اتاق یا راهرو. همچنین درصورت استفاده از لنزهایی با فاصله کانونی متغیر و قابل تنظیم نیزمی توانید میزان زوم دوربین صنعتی خود را به طور دستی تنظیم کنید. دوربین های صنعتی در زمینه لنز مورد استفاده انعطاف پذیری فوق العاده ای دارند که در نتیجه شما قادرید هر نوعی از مانت لنز را به آنها وصل کنید. به طور کلی یکی از بهترین ویژگی های دوربین های صنعتی همین انعطاف پذیری فوق العاده در نحوه نصب کردن آنها و انتخاب لنزآنها بسته به شرایط و وضعیت مورد نظر، می باشد.

همچنین دوربین های صنعتی می توانند به ویژگی های دیگری مانند قابلیت دید در شب نیز مجهز گردند که این دوربین های صنعتی بیشتر مورد توجه قرار دارند. ویژگی دید در شب بدین صورت است که این دوربین ها در طول روز تصاویر رنگی ارائه می دهند و در تاریکی نیز تصاویر سیاه و سفید نمایش می دهند.

در مورد دوربین مداربسته بیشتر بدانید

CCTV (دوربین مداربسته) چیست ؟

CCTV مخفف کلمات "Closed Circuit Television" به فارسی تلویزیون مداربسته است .

اصطلاح Closed به ابن معناست که تصویر گرفته شده توسط دوربین مداربسته به یک گیرنده خاص تلویزیونی برای نمایش ارسال می گردد.

قطعات دوربین مداربسته



سیستم دوربین مداربسته شامل سه مولفه دوربین ها ، دستگاههای ضبط ویدئویی دیجیتال DVR و مانیتور می باشد.به طور سنتی سیستم های دوربین مداربسته برای مقاصد امنیتی در مکانهای از قبیل بانکها ، فرودگاهها و همچنین فروشگاه عمده و خرده فروشی استفاده می شوند.

دوربین ها

دوربین های مداربسته ساخته شده اند که در همه جا مورد استفاده قرار گیرند. این نشان میدهد که یک اندازه دوربین مناسب همه جا می باشد.

موقعیت دوربین های مداربسته

دوربینهای داخلی و دوربینهای خارجی (Indoor vs. Outdoor Cameras)

جایگاه نصب یک دوربین معمولا تعیین کننده نوع دوربین مداربسته مورد نیاز می باشد. به طور مثال دوربینی که در مکان باز قرار میگیرد باید مقابل هوای سرد ، خاک و آب مقاوم باشد پس باید از دوربینهای خارجی یا Outdoorاستفاده گردد . در مکانهای سر پوشیده و داخلی می توان از دوربینهای مدار بسته داخلی Indoor استفاده نمود

میدان دید (Field of View)

دوربین مداربسته باید در موقعیتی قرار گیرد که بیشترین جزئیات را با بهترین کیفیت در اختیار شما قرار دهد. به طور معمول برای یک فضای محصور مثل یک اتاق باید از لنزهای واید که بیشترین فضا را برایمان میگیرد استفاده نماییم و برای راهروی طولانی بهتر از یک لنز تله استفاده نمود.



متغیرهای نور (Light Variables)

توجه به نور محل نصب دوربین ها یکی از اصلی ترین کارهاییست که برای انتخاب دوربین مداربسته باید در نظر گرفت. به طور مثال برای مکانی که نور کمی دارد یا به طور کلی در مواقعی نور ندارد باید از دوربین های مادون قرمز استفاده نمود و یا برای فروشگاهی که در مقطعی از زمان نور خورشید درب ورودی فروشاه را بسیار روشن می نماید و دوربین مداربسته وظیفه تصویر برداری از آن موقعیت را دارد ، باید از لنزهای خاصی استفاده نمود. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این مورد به قسمت اصطلاحات دوربین مداربسته رجوع نمایید.



امنیت دوربین ها

همواره نگرانی از امنیت خود دوربین وجود دارد که می توان از طریق کاورهای مقاوم در برابر خرابکاری بر طرف نمود.

دوربین مداربسته دام و دوربین مداربسته باکس

دوربینهای دام عموما در فضای داخلی نصب می شود ، اما نمونه خارجی نیز وجود دارد به طور کلی زمانی شما ازدوربین مداربسته دام استفاده می نمایید که قصد دارید کسی متوجه نشود که این دوربین کدام سو را تصویر برداری می نماید و از دوربین های مداربسته باکس زمانی استفاده می شود که به همه بفهماند که منطقه مقابل لنز این دوربین تحت پوشش است.



پان / شیب / زوم دوربین (Pan/Tilt/Zoom Cameras)

Pan/Tilt/Zoom Cameras یا دوربین های PTZ اجازه دستکاری دوربین و تغییر میدان دید را میدهد. این امکان با وسیله ای به نام "joy stick" و به فارسی کیبرد انجام می پذیرد. با "joy stick" می توان دوربین را به بالا و پایین ، چپ و راست و یا زوم در تصویر را انجام داد. در دوربین های آی پی می توان این کار را با نرم افزار نیز انجام داد.

تکنولوژی دیجیتال در مقابل آنالوگ

به طور سنتی ، دوربین های مداربسه یک تصویر را از طریق پروتکل آنالوگ و به وسیله سیم به DVR می رساند. اما به تازگی دوربینهای IP ساخته شده اند که با استفاده از همان فناوری تصاویر را به جزئی از شبکه کامپیوتری تبدیل کرده تا از طریق کامپیوترها کارها انجام پذیرد.

دوربین های بی سیم و باسیم

انتقال تصاویر دوربین به DVR یا کامپیوتر می تواند به وسیله یک کابل انجام پذیرد و یا بی سیم باشدواگز چه دوربین های مداربسته بی سیم همچنان باید به یک منبع تغذیه وصل باشد اما این تکنولوژی این امکان را میدهد که هزینه نصب به پایین ترین حد خود رسیده و سیمهای عذاب آوری که باید دور تا دور محل را بگردد وجود ندارد و همچنین جابجایی دوربین ها بسیار راحت می شود. معایب سیستم های وایرلس در قیمت گران آنهاست که کمی رشد آنها را کند کرده.



ضبط تصاویر

دو نوع دستگاه ضبط ویدئویی وجود دارد یکی تکی DVR و دستگاه ضبط ویدئیی شبکه و یا NVR



استند الون دی وی آر

DVR ها دستگاههایی هستند که اختصاص داده شده اند به ضبط تصاویر دوربین هایی که به این دستگاه متصل می باشند. نام دی وی آر این را حکایت دارد که به یک شبکه متصل نیست. با این حال ، آنها اغلب به اینترنت متصل شده و به افراد مجاز اجازه میدهند به طور زنده تصاویر را مشاهده کرده و همچنین تصاویر را ضبط نمایند.

NVRs

NVR تقریبا شبیه DVR ها هستند ، اما NVR بخشی از شبگه محلی می باشد که این اجازه را می دهد کاربران آن شبکه در صورت داشتن مجوز تصاویر را دیده و ضبط کنند. اگر این شبکه محلی به اینترنت وصل باشد ، افراد مجاز از طریق شبکه اینترنت اجازه دسترسی به تصاویر NVR را دارند.

مانیتور (Monitors)

تصاویر گرفته شده توسط دوربین مداربسته و ضبط و تقسیم آن توسط DVR باید در جایی به نمایش در آید که به آن مانیتور گویند که بهتر است از مانیتورهای صنعتی استفاده گردد.

چرا استفاده از دوربین مداربسته ؟

پیشرفت تکنولوژی دوربین مدار بسته نظارت تصویری در حال تبدیل شدن به یک از عوامل پیشگیری برای از دست دادن اموال با ارزش است. ایمنی و امنیت ابزارهای مدیریت است. مدیران کارخانه ها و فروشگاهها برای تدوین شواهد دیداری ثبت شده و همچنین مشاهده آن از کیلومترها دورتر از این سیستم استفاده می نمایند.

مقالات
مقالات مرتبط
دربهای اتوماتیک شیشه ای

1394-08-05 22:35

درب اتوماتیک/ریشه

دربهای اتوماتیک شیشه ای

سیستم اعلام سرقت

1394-08-05 23:40

ریشه/سیستم اعلام سرقت

سیستم اعلام سرقت

سامانه اعلام حریق

1394-08-05 23:53

ریشه/سیستم اعلام حریق

سامانه اعلام حریق

نظرات کاربران
نظر خود را ثبت کنید
محصولات
محصولات مرتبط