هرچند به نظر بسیاری از مدیران سازمان‌ها و شرکت‌ها نصب راهبند امنیتی یک هزینه اضافه است که به سازمان تحویل می‌شود، اما باید بدانید که میزان سرقت و اتفاقات ناخوشایند در مواردی که راهبند امنیتی وجود دارد، به صورت قابل توجهی کاهش یافته و یا حتی نزدیک صفر خواهد بود. راهبند انواع مختلفی دارد مانند راهبند اتوماتیک.

انواع راهبند امنیتی با توجه به کارایی و نیاز سازمان در قسمت‌های مختلفی تولید و نصب می‌شوند و هر سازمان می‌تواند با توجه به بودجه و همچنین ضریب امنیتی مورد نیاز، بهترین راهبند امنیتی را سفارش داده و نصب کند.

راهبندهای امنیتی با عناوین مختلفی از جمله راهبند ضد تروریستی، راهبند بولار، راهبند جنگی و... در بازار ارائه می‌شوند. با توجه به نیاز سازمان و بودجه‌ی تخصیص‌یافته به نصب راهبند می‌توان از انواع مختلف راهبند استفاده کرد. در ادامه انواع راهبند امنیتی را معرفی کرده و کاربرد هر یک را به اختصار توضیح خواهیم داد.

انواع راهبند امنیتی

1- راهبند نیزه‌ای

راهبند امنیتی نیزه‌ای که با عنوان راهبند تایر کیلر نیز شناخته می‌شود یک راهبند امنیتی با توانایی متوقف کردن خودروهایی است که به زور قصد ورود به سازمان را دارند.

این راهبندها که به صورت اتوماتیک و غیر اتوماتیک می‌توانند نصب شوند، این قابلیت را دارند که در صورت ورود غیر مجاز، با پنچر کردن لاستیک خودرو، آن را متوقف کنند.

راهبندهای نیزه‌ای برای نصب در ورودی و خروجی ساختمان مناسب‌اند و خدمات مربوط به نصب و راه‌اندازی آن‌ها ساده است و نیاز به آماده‌سازی خاصی ندارد. تمامی سازمان‌ها و ارگان‌های مهم دولتی می‌توانند به این راهبند امنیتی مجهز شوند.

راهبند نیزه‌ای اتوماتیک قابلیت اتصال به سیستم کنترل تردد را دارد و به همین دلیل می‌تواند به عنوان یک سیستم امنیتی برای کل سازمان در نظر گرفته شود.

2- راهبندهای امنیتی دفنی

راهبند امنیتی دفنی که با عنوان راهبند ضد انتحاری نیز شناخته می‌شود، یک راهبند امنیتی با قدرت بسیار بالا است که برای مکان‌هایی با امنیت بسیار بالا توصیه می‌شود.

با توجه به موقعیت و ارگان مورد استفاده، این راهبندها را به دو نوع شهری و نظامی تقسیم بندی می‌کنند. نوع نظامی این راهبندها دارای ظاهری خشن و همچنین نشانه‌هایی مانند سرنیزه است.

مهم‌ترین ویژگی راهبند امنیتی دفنی این است که مدل راهبند به صورت کامل زیر زمین قرار می‌گیرد و در حالت غیرفعال، قابل‌مشاهده نیستند. این کار امنیت راهبند را تا حد زیادی افزایش می‌دهد تا امکان از کار انداختن آن توسط عوامل خارجی وجود نداشته باشد.

در صورت بروز حمله تروریستی و یا سرقت مسلحانه، این راهبندها به صورت سریع و کاملاً حرفه‌ای مسیر را مسدود می‌کنند و از ورود عامل خطرزا به داخل سازمان جلوگیری می‌کنند.

در نظر داشته باشید که راهبند امنیتی دفنی به دلیل قرار گیری زیر زمین به حفاری با عمق زیاد احتیاج دارد. حفاری مورد نیاز برای این مدل از راهبندها با توجه به ارتفاع مورد نیاز برای راهبند از 60 تا 160 سانتی‌متر متغیر است.

3- راهبند امنیتی سطحی

در موقعیت‌هایی که امکان حفاری زیاد وجود نداشته باشد، یکی از مناسب‌ترین گزینه‌ها، راهبند سطحی است. این نوع راهبندها با حفاری بسیار کم در حدود 30 الی 60 سانتیمتر قابل‌نصب‌اند و برای محیط‌هایی اداری و داخل شهر، گزینه مناسبی به شمار می‌روند.

در راهبندهای سطحی با تعبیه عواملی مانند راهبند نیزه‌ای می‌توان به راحتی از ورود خودروهای غیرمجاز به محدوده‌ی سازمان جلوگیری کرد.

یکی از مهم‌ترین مزایای راهبندهای امنیتی سطحی این است که این مدل راهبندها امکان جابه‌جایی و نصب در محل دیگر به صورت پرتابل را دارند.

درب اتوماتیک از پرکاربردترین محصولات اشل است.

چه راهبند امنیتی برای سازمان شما مناسب است؟

با توجه به موقعیت سازمان و میزان حساسیت امنیتی مورد نیاز، راهبند امنیتی مورد نظر باید انتخاب شود. بودجه تخصیص‌یافته به خرید و نصب راهبند نیز اهمیت زیادی دارد، زیرا راهبندها با توجه به کارایی و قدرت، در قیمت‌های مختلف عرضه می‌شوند. در ادامه تعدادی از عواملی که برای انتخاب راهبند امنیتی باید در نظر بگیرید به صورت اجمالی بررسی می‌کنیم.

الف. میزان حساسیت مکان نصب

انتخاب یک راهبند امنیتی مناسب برای سازمان، قبل از هر عاملی به میزان حساسیت مکان نصب وابسته است. بدیهی است راهبند مورد استفاده برای مکان‌های نظامی و ادارات دولتی با هم متفاوت است.

استفاده از یک راهبند خشن و بزرگ در یک اداره دولتی نه تنها باعث افزایش امنیت نمی‌شود، بلکه با ایجاد حساسیت در اذهان عمومی، امنیت سازمان را نیز به مخاطره می‌اندازد. راهبندهای ادارات دولتی که در معرض دید عمومی قرار دارند باید ظاهری معمولی داشته باشند تا از ایجاد حساسیت و تنش جلوگیری شود.

ب. میزان حفاری مورد نیاز

مورد دوم در انتخاب راهبند، میزان حفاری مجاز در موقعیت سازمان است. برخی از راهبندهای امنیتی برای نصب نیاز به حفاری با عمق بالا دارند، در حالی که بسیاری از سازمان‌ها و ادارات برای این موضوع دچار محدودیت اند. برای مثال در راهبندهایی که در طبقات زیرین مانند پارکینگ‌ها نصب می‌شود، امکان حفاری با عمق زیاد برای نصب راهبند وجود ندارد.

به همین دلیل در هنگام انتخاب راهبند، باید موقعیت ساختمان ارگان و نهاد مربوطه، به صورت دقیق در نظر گرفته شود و در صورت محدودیت حفاری، راهبندی انتخاب شود که نیاز به حفاری با عمق بالا نداشته باشد.

ج. امکان استفاده به عنوان سنگر اتوماتیک

در برخی مکان‌های نظامی و ارگان‌های امنیتی دولتی، راهبند به گونه‌‌ای در نظر گرفته می‌شود که امکان نصب اسلحه و یا حضور نیروی نظامی در صورت وقوع تیراندازی وجود داشته باشد. در این حالت به‌اصطلاح گفته می‌شود که راهبند قابلیت استفاده به عنوان سنگر را نیز دارد. البته همان‌طور که گفته شد این نوع راهبند بیشتر برای مکان‌های نظامی و ارگان‌های دولتی که دارای حساسیت امنیتی هستند، مناسب است.

مطالعه بیشتر: درب سریع



راهبند امنیتی



مطالعه بیشتر: راهبند چینی

نتیجه گیری

انتخاب یک راهبند امنیتی به عوامل بسیاری زیادی وابسته است و بهترین راه مشورت با کارشناسان مربوطه است. عواملی همچون محدودیت حفاری، موقعیت ساختمان، میزان تردد و همه در انتخاب یک راهبند امنیتی مناسب، تأثیرگذارند. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره در مورد نصب راهبند، با کارشناسان ما تماس بگیرید.